İliç maden faciasında yeni gelişme! 82 gün sonra cansız bedenlere ulaşıldı

İliç maden faciasında yeni gelişme! 82 gün sonra cansız bedenlere ulaşıldı
9 kişinin hayatını kaybettiği Erzincan İliç’te meydana gelen toprak kaymasında cansız bedenlere ulaşıldı.

Erzincan’ın İliç ilçesinde bulunan Çöpler Altın Madeninde yaşanana toprak kayması nedeniyle 9 işçi yaşamını yitirmişti.

Kanada merkezli Anagold Madencilik 2010 yılı Aralık ayından itibaren altın üretimi yaptığı İliç’te Çöpler Madeninin de, kullanılan siyanürlü havuz defalarca gündeme gelmişti.

Bu olayların ardından 13 Şubat 2024’te saat 14.30 sıralarında Çöpler Madeni çalışma alanında toprak kayması meydana geldi. Olayda 9 işçi göçük altında kalmış ve arama kurtarma çalışmaları başlatılmıştı.

Erzincan’ın İliç ilçesindeki madende 13 Şubat'ta yaşanan toprak kaymasında, 82 gün sonra iki işçinin daha cesedine ulaşıldı. Haberi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar sosyal medya hesabında duyurdu.

X hesabı üzerinden paylaşım yapan Bayraktar heyelanda 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldığını ve diğer 5 işçiye de ulaşmak için ekiplerin 7/24 çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

dasdadasdad.jpg

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Konuya ilişkin X hesabı üzerinden paylaşım yapan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, cansız bedenlerine ulaşılan işçilerin kimliklerini açıkladı.

Aydoğdu söz konusu paylaşımında “ilk günden bu yana aralıksız olarak devam eden arama çalışmaları neticesinde Ramazan Çimen ve Kenan Öz kardeşlerimize ulaştık.” İfadelerini kullandı.

asdasdasda.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.