O hastalıkta büyük risk ortaya çıktı: En çok kadınları öldürüyor

O hastalıkta büyük risk ortaya çıktı:  En çok kadınları öldürüyor
Tıbbi Onkolog Doç. Dr. Ahmet Özveren, obezite ve alkolün genç yetişkinler arasında bağırsak kanseri oranlarının artmasına neden olduğunu ifade etti.

Obezite çağımızın yaygın hastalığı olarak ön plana çıkıyor. Beslenme düzeninde sağlıklı oyunlara yer verilmezse ve fiziksel aktiviteler artırılmazsa kilo artışı ciddi sağlık sorunlarına neden olarak yaşam kalitenizi aşağıya çekebiliyor. Yoğun çalışma temposu, Uzun süre hareket etmeden bilgisayar başında mesai yapmak, dengesiz yeme düzeni bir çok rahatsızlık yaşamanıza neden oluyor.

Tıbbi Onkolog Doç. Dr. Ahmet Özveren, obezite ve alkolün genç yetişkinler arasında bağırsak kanseri oranlarının artmasına neden olduğunu ifade ederek, Bu tespitin, önemli bir kanser dergisinde yer alan araştırma sonuçlarıyla ortaya çıktığı açıkladı.


Doç. Dr.Özveren; "Kanserden ölüm oranları Avrupa genelinde azalırken, özellikle genç yetişkinlerde kolorektal kanser sıklığında artış görülüyor. Aşırı kilo ve obezite, Avrupa Birliği (AB) ve Birleşik Krallık'ta 25- 49 yaş arası kişiler arasında görülen bağırsak kanserinden ölüm oranlarını artırıyor. Dergide yayınlanan çalışma, gençler arasında bağırsak kanseri ölüm oranlarındaki en büyük artışın İngiltere'de görüleceğini ve bu oranın 2018'e kıyasla 2024'te erkeklerde yüzde 26, kadınlarda ise yaklaşık yüzde 39 artacağını hesaplanıyor." şeklinde konuştu.


NELER TETİKLİYOR?
Öte yandan Doç. Dr. Özveren, çalışmayı yapan Prof. La Vecchia'nın, gençler arasında bağırsak kanseri oranlarının artmasına katkıda bulunan temel faktörleri; aşırı kilo, obezite ve yüksek kan şekeri düzeyleri ve diyabet olarak sıraladığını kaydetti

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.