Ünlü isimlerden 1 Mayıs mesajları! Emeğin ve emekçinin bayramı kutlu olsun

Ünlü isimlerden 1 Mayıs mesajları! Emeğin ve emekçinin bayramı kutlu olsun
Bugün, işçi, memur ve tüm çalışanlar için yurt genelinde coşkuyla kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde ünlü isimler de sosyal medya hesapları üzerinden anlam ve önemine dair mesajlar paylaştı.

Türkan Şoray, Cem Yılmaz, Filiz Akın ve Yılmaz Erdoğan gibi tanınmış isimler, arka arkaya 1 Mayıs kutlama mesajlarını paylaştı.

FİLİZ AKIN

Bugün mayısı karşıladığımız ilk gün ve de çok önemli bir gün. Çünkü emek ve emeğin kutlandığı gün. Dilerim ağız tadıyla kutlanır 1 Mayıs... Emeğiyle, çalışararak hayatını kazananlara selam olsun.

filiz akın

YILMAZ ERDOĞAN

Gördüğünüz her güzel şey, arkasında büyük bir emek, çaba ve dayanışma barındırır. Her kahkaha, her duygu dolu an, ardında sayısız özverili çalışma gizler. Görünmeyen kahramanlar her başarı hikâyesinin temel taşlarıdır. Onlar olmadan bu hikâyeler tamamlanamaz. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun.

yılmaz erdoğan

CEM YILMAZ

Tüm emekçilerin 1 Mayıs'ını kutlarım. Çalışmanın ödev olması kadar, emeğin hakkını gözetmenin de görev olduğu güzel günler dilerim.

cem yılmaz

KEREM ALIŞIK

Mümkün mü erişebilmek emek ve alın teri ile yaşamanın yiğitliğine... Onurlu, yürekleri namuslu elleri ile dünyayı omuzlarında taşıyan tüm emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dünya Dayanışma Günü kutlu olsun.

kerem alışık

AJDA PEKKAN

Üreten, hayat veren, alın teriyle ülkemizin büyümesine ve gelişmesine katkı sağlayan tüm emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum. Herkesin adil bir şekilde çalıştığı,hiçbir işçinin hakkının yenilmediği,umut dolu yarınlara kavuşabilmek umuduyla...

ajda pekkan

EDA ECE

Yasak Elma'nın yıldızı Eda Ece, 7.3 milyon takipçili Instagram hesabının hikayeler kısmında 1 Mayıs'a ilişkin paylaşımlar yaptı. Darüşşafaka ve Ayşegül Aldinç'in yaptığı paylaşımları alıntıladı.

Eda Ece

ÇAĞLA ŞIKEL

Çağla Şıkel

GÜLBEN ERGEN

Gülben Ergen

ALİŞAN

Alişan

1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI'NDA NE OLDU?

1 Mayıs, dünya genelinde işçilerin ve emekçilerin bir araya gelerek kutladığı, birlik, dayanışma ve haksızlıklara karşı mücadelenin simgesi olan bir gündür. Pek çok ülkede resmi tatil olarak kabul edilmekte ve Türkiye'de de ilk kez 1923 yılında resmi olarak kutlanmıştır. 2008 yılında ise 'Emek ve Dayanışma Günü' olarak kutlanması kararlaştırılmış ve 22 Nisan 2009 tarihinde TBMM tarafından resmi tatil ilan edilmiştir.

1 Mayıs'ın kökenleri 1856'da Avustralya'nın Melbourne kentindeki taş ve inşaat işçilerinin, günlük çalışma saatlerinin sekiz saate indirilmesi talebiyle düzenlediği yürüyüşe dayanır. Ancak, günümüzdeki anlamını kazanması 1 Mayıs 1886'da Amerika'da yaşanan önemli bir olayla başlar. Amerika İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun önderliğinde, işçilerin günlük çalışma saatlerini sekiz saate düşürme talebiyle başlattıkları grev ve gösteriler, tarih boyunca önemli bir dönüm noktası olmuştur.

Picture background

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.