1 hafta sonra yüzde 100 zam gelecek: Hazır olun!

1 hafta sonra yüzde 100 zam gelecek: Hazır olun!

Sıcak hava cepleri de kasıp kavurdu. 1 hafta sonra o ürüne yüzde yüz zam geleceği belirtiliyor.

Türkiye genelinde etkili olan kavurucu sıcaklar, Adana karpuzunu da olumsuz etkiledi. Tonlarca karpuz tarlada yanarken, bu kriz tüketicilerin cebini yakacak gibi görünüyor. Şu anda kilosu 20 TL'den satılan karpuzun önümüzdeki hafta 30-40 TL'ye kadar çıkabileceği tahmin ediliyor.

Adana denilince akla ilk gelen ürünlerden biri olan karpuz, bu yıl aşırı sıcaklardan nasibini aldı. Hasat zamanı tarlada bulunan karpuzlar yüksek sıcaklıklar nedeniyle yandı. Bu durum hem Adanalı çiftçileri hem de İstanbul’daki pazarcıları zor durumda bıraktı.

ekran-goruntusu-2024-06-13-075751.png

YANIK KARPUZ PAZARLARDA

İstanbul’daki bazı pazarlarda tezgahlar Adana karpuzlarıyla dolu olsa da karpuzların çoğunun yanık olduğu göze çarpıyor. Birçok karpuzun kısmen yanmış olması nedeniyle ziyan olduğu belirtiliyor. Bu durum, pazardaki fiyatlara da yansımış durumda.

FİYATLAR ARTIŞA GEÇECEK

ekran-goruntusu-2024-06-13-075757.png

Yanık karpuzların durumu ve kalitesi, fiyatların tezgahtan tezgaha değişmesine neden oluyor. Şu an kilosu 20 TL’den satılan karpuzların, önümüzdeki hafta 30-40 TL’ye kadar çıkabileceği öngörülüyor. Yanık karpuzun bedeli doğrudan tüketiciye yansıyacak gibi görünüyor.

TEKİRDAĞ VE SİLİVRİ KARPUZLARI ALTERNATİF OLACAK

ekran-goruntusu-2024-06-13-075859.png

Bu yıl Adana karpuzuna olan talep karşılanamayabilir. Esnaflar, Adana karpuzunun yerine bu sezon Tekirdağ ve Silivri’den gelecek karpuzların tüketileceğini belirtti. Bu bölgelerden gelen karpuzların piyasada ne kadar etkili olacağı ise merakla bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.