10 kat daha pahalı olacak! Cezası kat be kat artacak

10 kat daha pahalı olacak! Cezası kat be kat artacak

Meclis’e sunulacak olan torba yasada son revizyonlar yapılırken detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Buna göre yurt dışı çıkış harcı zam ve başkasının IBAN'ını kullanan ve kullandırtanlar için de büyük cezalar yolda.

Çok kazanan meslek gruplarından asgari Gelir Vergisi alınması teklifi yeni reform paketinde olmayacak. Vergi düzenlemelerini de içeren kanun teklifi, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulacak. Meclise sunulacak olan teklifte, sermayeye yönelik yeni uygulamaların getirilmesi ve doğrudan vergilerin payının artırılması için de düzenleme önerileri bulunuyor. Vergi cezalarının artırılması ve istisnaların kaldırılması yönünde hükümler de ayrıca pakette yer alıyor.

Picture background

HEMEN YASALAŞACAK

TBMM’ye sunulacak olan teklifin asıl amacı "vergide adalet ve etkinliği artırmak" olarak belirlenmiş durumda.

Teklifte çok uluslu ve yerel şirketler için asgari Kurumlar Vergisi de var. Teklif, bu hafta TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nun gündemine alınacak ve meclis tatile çıkmadan önce de yasalaşacak.

Picture background

IBAN VE POS CİHAZLARI DA PAKETTE

Paket üzerinde son revizyon geçtiğimiz hafta sonu yapıldı. Başkasının POS cihazını veya IBAN’ını kullananlara para cezası yanı sıra özellikle belge düzeniyle ilgili çeşitli özel usulsüzlük cezalarını artıran hükümler de torba yasada yer alacak.

Picture background

YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCINA ZAM

34,7 milyar TL tutarında gelir sağlaması beklenen çok kazanan meslek gruplarından asgari Gelir Vergisi alınması teklifi düzenlemeden çıkarıldı.

Vergi teklifinin kesinlikle dar gelirliye yük getirmeyeceği, kayıt dışılığı önleyeceği, etkinlik, adalet ve verimliliği sağlayacak düzenlemeler içerdiği bildirildi. Öte yandan teklifte, yurt dışı çıkış harcının 150 TL’den 1500 TL seviyesine çıkarılacağı da bildirildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.