Bursa'nın Mudanya ilçesindeki belediye tarafından inşa edilen 12 dönümlük Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi de satışa çıkarılacak. Borçları nedeniyle maaş ödemekte zorlanan ve SGK'ya 110 milyon lira borcu bulunan Mudanya Belediyesi, yapılan meclis toplantısında belediyeye ait 59 taşınmaz mülkün satışını oy çokluğuyla kabul etti.
Bu mülkler arasında, eski belediye başkanı Hayri Türkyılmaz döneminde inşa edilen Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi de bulunuyor. Geçtiğimiz Aralık ayında Mudanya'da meydana gelen 5.1 şiddetindeki depremden sonra belediye binası boşaltılmış ve bazı birimler Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi'nde hizmet vermeye başlamıştı.
"59 TAŞINMAZI BİRDEN SATIŞA ÇIKARMAYACAĞIZ"
Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, satışa çıkarılacak taşınmazlarla ilgili açıklama yaparak, "59 taşınmazın satışı için yetki istedik, ancak hepsini birden satışa çıkarmayacağız. Ülkenin mevcut ekonomik durumu nedeniyle hangi taşınmazın satılabileceğini öngöremiyoruz. Amacımız, tüm taşınmazları satmak değil, mevcut dar boğazı aşmak. Nakit akışı sağlayarak gerekli yatırımları yapmayı hedefliyoruz" dedi.
"BÖYLE KIYMETLİ BİR YERDE BELEDİYE BAŞKANI OLARAK DURMAMA GEREK YOK"
Başkan Dalgıç, "Bulunduğumuz yer hastane, üniversite veya turizm tesisi olabilir. Bu kadar pahalı ve kıymetli bir yerde belediye başkanı olarak durmama gerek yok. Konteynıra veya bir çadıra bile taşınabilirim, yeter ki Mudanya'nın sorunları çözülsün. Hasköy'de küçük parseller ve kullanılmayan kiralanabilir yerler var. Bunları değerlendirip gelir elde edebilirsek Mudanya'ya hizmet edeceğiz. Hepsini satmak gibi bir niyetimiz yok. Sadece Yıldıztepe Tesisleri'ni satarak tüm sorunlarımızı çözebiliriz" diye konuştu.
"PERSONEL MAAŞLARINI ÖDEMEKTE GÜÇLÜK ÇEKİYORUZ"
Belediye Başkanı Dalgıç, yatırımcıların gelmesi ve değerinin verilmesi durumunda Yıldıztepe'yi satacaklarını belirterek, "Amacımız Mudanya'ya sahip çıkmak. Değerlerimizi yok etmek değil, yatırıma çevirmek. Otopark ve yol gibi ihtiyaçlarımız var, bunlar için kamulaştırma yapmak zorundayız fakat kaynağımız yok. Nakit akışı sorunları nedeniyle personel maaşlarını ödemekte zorlanıyoruz. Maaş ödeyemediğimiz personelden verimli hizmet bekleyemiyoruz. Sezon açıldığında nüfus üç katına çıkacak ve hizmet ihtiyacı artacak.
Bu ihtiyaçları karşılamak için kaynağa ihtiyacımız var. Daha önce borçlanma yetkisi aldık, bankadan teminat mektubu bekliyoruz. Geldiğinde, limit açılacak. Satmadan da kullanabiliriz, ama faiz ödemektense kullanılmayan mülkleri elden çıkarıp işe yarayacak yatırımlar yapmak önceliğimiz. Personeli işten çıkarmak gibi bir planımız yok, yasal olarak bu mümkün değil. İş kanunu ve sendika kuralları buna engel. Ancak, işini layıkıyla yapmayanlar için gerekli işlemler yapılacak. Amacımız mevcut personel sayısını artırmadan daha verimli hale getirmek. Biraz zaman alacak ama bunu başaracağız" ifadelerini kullandı.