Tokyo merkezli bir yılan balığı restoranı zincirinin şubesinde meydana gelen olayın ardından geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı.
Yerel yetkililerin verdiği bilgilere göre, restoranın yılan balığı menüsünü tercih eden müşteriler, ishal ve kusma şikayetleriyle hastaneye kaldırıldı.
90 yaşlarındaki bir kadının hayatını kaybettiği bildirildi. Kadının ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla detaylı bir inceleme yapılacağı belirtildi. Zehirlenen hastaların tahlillerinde, kusma ve ishale neden olabilen *staphylococcus aureus* bakterisi tespit edildi.
Restoranın yöneticisi Soichiro Tomita, yaşanan olayla ilgili kamuoyundan özür dileyerek, “Sattığımız ürünlerin yol açtığı zarardan dolayı üzgünüz. Gıda güvenliği tedbirlerini artırarak bu tür olayların tekrarını önleyeceğiz” şeklinde açıklamada bulundu.
Olayın ardından restoranın gıda güvenliği standartlarını gözden geçireceği ve gerekli önlemleri alacağı bildirildi.