15 TL'yi ödemeyen 5 bin TL ceza ödeyecek

15 TL'yi ödemeyen 5 bin TL ceza ödeyecek

Sürücüler için kritik tarih yaklaşıyor. Ehliyetini yenilemeyenler dikkat.

Ehliyet yenileme süreci için son tarih hızla yaklaşırken, milyonlarca araç sahibinin bu durumu göz önünde bulundurarak nüfus müdürlüklerine akın ettiği bildirildi. Yoğun başvuru trafiği yaşanırken, yetkililer son günlere bırakılmaması konusunda uyarılarda bulundu.

Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin 1 Ocak 2016'da yürürlüğe giren geçici 10. maddesi uyarınca, eski tip sürücü belgelerinin yenilenmesi için tanınan süre 31 Aralık 2024'te sona erecek.

1713330.jpgYENİLEME SÜRECİNDE CEZALAR

Eski tip sürücü belgelerinin 31 Aralık 2024 tarihine kadar yenilenmesi durumunda toplam 15 lira karşılığında yeni belge alınacak. Ancak, bu tarihten sonra yenilemek isteyenler, harç ve diğer ücretlerle birlikte toplamda 5 bin 165 lira ödemek zorunda kalacak.

Geçerlilik süresi dolmayan eski belgeler, belirtilen tarihte geçersiz hale gelecek. Yenilemeyen sürücüler, araç kullanırken yasal yaptırımlarla karşılaşabilecek.

hghghg-92.webpERKEN BAŞVURU TAVSİYESİ

Yetkililer, yılın son aylarında yaşanabilecek yoğunluk nedeniyle başvuruların erkenden yapılmasını tavsiye ediyor. Sürücüler, randevu almak için Alo 199, mobil uygulama veya “nvi.gov.tr” üzerinden işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

Gerekli belgeler arasında eski sürücü belgesi, 15 liralık başvuru ücreti, sağlık raporu, biyometrik fotoğraf ve açık adres bilgisi yer alıyor. Yeni sürücü belgeleri, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından basılıp PTT aracılığıyla adreslere teslim ediliyor. Başvuru sürecinde, geçici sürücü belgesi ile araç kullanmak da mümkün.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.