1924 yılından sonra ilk kez bugün başlıyor ‘5 bin TL ödeme alınacak’

1924 yılından sonra ilk kez bugün başlıyor ‘5 bin TL ödeme alınacak’

1924 yılından sonra ilk kez bugün resmen başlıyor. Tüm detayları ise belli oldu.

İstanbul'un göz bebeği Topkapı Sarayı, 1924 yılından sonra ilk kez gece saatlerinde ziyarete açılıyor. Uygulama bu gece saat 21.00'de başlayacak ve her cumartesi 21.00-23.00 saatleri arasında devam edecek.

Gece ziyareti gruplar halinde gerçekleştirilecek ve her grupta en fazla 300 kişi olacak. Ziyaretçiler, özel gece turu biletlerini müze gişelerinden temin edebilecek. Gece ziyareti için bilet fiyatları da belli oldu. Yerli turistler 1.000 TL, yabancı turistler ise 5.000 TL ödeyerek bu eşsiz deneyimi yaşayabilecek.

topkapi-sarayi-2.webp

HAREM-İ HÜMAYUN DA GECE ZİYARETİNE AÇIK

Gece turlarında, Topkapı Sarayı'nın en gözde mekanlarından biri olan Harem-i Hümayun'un da birçok bölümü gezilebilecek. Harem'de Karaağalar Mescidi, Karaağalar Taşlığı, Cariyeler Koridoru, Valide Sultan Dairesi, Hünkar Hamamı, III. Murat Has Odası, Gözdeler Dairesi ve Mabeyn Taşlığı, Altın Yol ile yeni sergi düzeniyle yakın zamanda ziyarete açılan Kuşhane Mutfağı gibi mekanlar görülebilecek. Gece ziyareti kapsamında Topkapı Sarayı'nın üçüncü avlusunda yer alan Arz Odası, Mukaddes Emanetler Dairesi ve Fatih Köşkü ile Hazine Sergisi de yeniden keşfedilebilecek. Ziyaretçiler, Hazine Sergisi'nde Kaşıkçı Elması, Topkapı Hançeri ve Altın Taht gibi paha biçilemez eserleri de görebilecekler.

topkapi-sarayi.webp

FARKLI BİR IŞIKLANDIRMA İLE GÖRÜLEBİLECEK

Gece turu programında Havuzlu Teras'ta dolaşma ve İftariye Kameriyesi'nden İstanbul'un muhteşem manzarasının keyfini çıkarma imkanı da yer alıyor. Topkapı Sarayı'nın gece saatlerinde ziyarete açılması, tarih severlere unutulmaz bir deneyim yaşatacak. Bu sayede, sarayın tarihi atmosferi bambaşka bir açıdan deneyimlenebilecek ve eserler farklı bir ışıklandırma ile görülebilecek.

69c5695046274234de0ff17d4b8c8fed-001.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.