21 yaş altına sigara satışı yasaklandı

21 yaş altına sigara satışı yasaklandı

Yeni düzenleme kapsamında 21 yaş altına sigara satışı yasaklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde katıldığı Dünya Tütünsüz Günü ve Çevre Haftası kapsamında düzenlenen programda önemli açıklamalarda bulundu.

Gençlerin sigara ve elektronik sigara kullanımı hakkında konuşan Erdoğan, geçtiğimiz Nisan ayında İngiltere'de kabul edilen sigara yasağının Türkiye'de de hayata geçirilebileceğini belirtti. Erdoğan, bu konuda atılacak adımların sinyallerini vermesi dikkatleri üzerine çekmişti.

1440x810-cmsv2-b6e3faa4-cddd-58ca-bb1b-217db19210fb-7247868.webp

Bunun yanı sıra sigara satışlarına ilişkin dünya genelinde düzenlemeler yapılmaya devam ediyor. Endonezya’da sigara satışına yönelik önemli yeni düzenlemeler hayata geçirildi.

Bu düzenlemeyle beraber ülkede, sigara satış yaş sınırı 18’den 21’e çıkarıldı. Bu düzenleme ile 21 yaş altındaki bireylere sigara satışı yasaklandı ve hamilelere de sigara satışı yapılması da engellendi.

TEKLİ SİGARA SATIŞI DA YASAKLANDI

Yeni düzenlemeler kapsamında tekli sigara satışına da yasak getirildi. Sigara paketleri yalnızca en az 20 sigara içerecek şekilde satılabilecek. Ayrıca, çocuk parkları ve eğitim kurumlarının 200 metre çevresinde sigara satışı yapılmasına izin verilmeyecek.

sigara-jsbs.jpg

Endonezya Sağlık Bakanı Budi Gunadi Sadikin, bu düzenlemelerin hükümetin ulusal sağlık sistemini güçlendirme ve geliştirme konusundaki kararlılığını yansıttığını belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.