295 Vali yardımcısı ve kaymakam yer değiştirdi. Karar gece yarısı onaylandı

295 Vali yardımcısı ve kaymakam yer değiştirdi. Karar gece yarısı onaylandı

Türkiye İçişleri Bakanlığı, yeni bir kararname yayınlayarak 295 vali yardımcısı ve kaymakamın görev yerlerini değiştirdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya imzalı Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile birlikte, bir dizi bürokratik atama gerçekleştirildi. Vali yardımcıları, kaymakamlar, hukuk müşavirleri ve Mülkiye Başmüfettişleri gibi görevliler arasında yapılan atamalarla birlikte, Türkiye genelindeki birçok ilin yönetim kadroları yenilendi.

resmi-gazetede-yayimlandi-295-kaymakam-ve-vali-yardimcisinin-gorev-yeri-degisti-p6qf.webpAnkara Şereflikoçhisar Kaymakamı Zafer Engin Göç, İdaresi Daire Başkanlığı'na; Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Kaymakamı Fatih Çelikkaya, Strateji Başkanlığı Daire Başkanlığı'na; Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkanı Nazlı Demir, İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı'na; Taşköprü Kaymakamı Bekir Özen ise İller İdaresi Genel Müdürlüğü Şube Müdürlüğü'ne atandı.

Bakan Yerlikaya'nın merkez teşkilatında sınırlı sayıda değişiklik yaparak öne çıkan bu atamalar, Türkiye'de mülki idare kadrosunda önemli bir yeniden yapılanma olarak değerlendirildi.

54029.jpgDiyarbakır, Çankırı, Ankara, Eskişehir ve Kırıkkale gibi illerde bazı vali yardımcıları ve kaymakamların Hukuk Müşavirliği pozisyonlarına atandığı belirtildi. Büyükşehirlerdeki yönetim kadrolarında ise önemli bir değişiklik olmadığı ifade edildi.

Özellikle deprem felaketinden etkilenen Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya gibi illerde görev yapmış olan bazı vali yardımcıları ve kaymakamların, yeni kararname ile farklı şehirlere atanmış oldukları bildirildi.

Kilis, Gaziantep ve Şanlıurfa gibi Suriye sınırındaki illerdeki bazı yöneticilerin de yeni görev alanlarına atanmış olduklarına dikkat çekilmektedir. Ayrıca, Diyarbakır, Mardin, Van, Şırnak ve Hakkari'de görev sürelerini tamamlayan vali yardımcıları ve kaymakamların da ülkenin çeşitli bölgelerine tayin edildikleri belirtildi.

Rize'nin Pazar ve Çayeli ilçeleri ile Trabzon'un Yomra ve Maçka ilçelerindeki kaymakamların da yeni görev yerleri belirlenmiş olduğu ifade ediliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.