31 Mart’ta eşi 2 Haziran’da kendisi muhtar seçildi

31 Mart’ta eşi 2 Haziran’da kendisi muhtar seçildi

Karabük'te eşinin muhtarlığının düşürülmesi sonucu tekrarlanan seçimde aday olan Aysun Bostancı mahallenin yeni muhtarı seçildi.

Karabük'ün Aydınlıklevler Mahallesi'nde 31 Mart'ta yapılan muhtarlık seçiminde aday olan Fahri Bostancı'nın mazbatasının elinden alınması üzerine seçim tekrarlandı. Tekrarlanan seçimde Bostancı'nın eşi Aysun Bostancı 70 oy farkla mahallenin yeni muhtarı oldu.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Fahri Bostancı, Aydınlıklevler Mahallesi'nde 566 oy alarak muhtar seçildi. Seçimden sonra mazbatasını alan Bostancı'nın 10 yıl önce karıştığı bir kavgada 2 yıl 6 ay hapis cezası aldığı ve memnu haklarının elinden alındığı ortaya çıktı. Bu durum üzerine diğer adaylar İlçe Seçim Kuruluna itiraz etti.

Olayın araştırılması sonucunda Fahri Bostancı'nın mazbatasının elinden alınmasına ve seçimin tekrarlanmasına karar verildi. Bostancı, bu duruma karşı eşi Aysun Bostancı'nın aday olmasını istedi.

Eşinin haksızlığa uğradığını düşünen Aysun Bostancı, 2 Haziran'da yapılan tekrar seçimde 3 erkek rakibini geride bırakarak 70 oy farkla mahallenin yeni muhtarı seçildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.