37 yıllık çiftçi sırlarını paylaştı: Limon kabuklarını çöpe atmayın

37 yıllık çiftçi sırlarını paylaştı: Limon kabuklarını çöpe atmayın

Alternatif tıp bir çok derdin çaresi olarak ön plana çıkıyor. Limonun kabukları da çeşitli dertlere deva olarak yıllardır alternatifi falan da sıklıkla laf farklı yöntemlerle kullanılıyor. Adana’da 37 yıldır narenciye üretimi yapan çiftçi sır gibi sakladığı limon kabuğunun kullanım sırlarını açıkladı.

Limon C vitamini bakımından en faydalı besinler de ön plana çıkıyor Adana, Mersin, Antalya gibi illerimizde yoğun olarak yetiştiriciliği yapılıyor özellikle kış aylarında grip ve soğuk algınlığıyla baş gösteren hastalıklarda bağışıklığı kuvvetlendirmesi ile yoğun olarak tercih ediliyor.

37 YILLIK NARENCİYE USTASI ANLATTI


Eğer limonu sıktıktan sonra kabuklarını çöpe atıyorsanız demek ki limon kabuklarının alternatif tıpta nasıl değerlendirildiği konusunda henüz bir fikriniz yok 37 yıllık narenciye ustası bu konudaki sırrını paylaştı.

11.jpgLimon kabukları ev temizliğinde güzelliği cilt bakımına kadar bir çok alanda kullanılabiliyor. Öte yandan doğal bir böcek uzaklaştırıcı olarak da ön plana çıkıyor evinize dadanan böcekleri uzak tutmak için mutfak dolapların ve fayanslara yerleştirceğiz duman kabukları zararlı böcekleri ve karıncaları evlerden uzak tutuyor.

limon.jpg

Bununla birlikte C vitamini deposu ve anca oksidan kaynağı olarak da bilinen limon kabuğu sindirimi kolaylaştırarak düzenli kilo vermenize yardımcı oluyor. PH seviyenizi dengeliyor bağışıklık sisteminizi de kuvvetlendiriyor dilerseniz dilim dilim doğradığınız bir yemek kaşığı limon kabuğunu bardağa ekleyin üzerine kaynar su döküp ağzını kapatın 10 dakika beklettikten sonra süzün bal ilave ederek tüketin.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.