44 bin TL alan emeklilerin zamlı maaşı ne kadar olacak? Canlı yayında açıkladı

44 bin TL alan emeklilerin zamlı maaşı ne kadar olacak? Canlı yayında açıkladı

Sözcü yazarı Murat Muratoğlu, Sözün Gücü programında EYT'lilerin zamlı emekli maaşlarıyla ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), dün haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. TÜİK'e göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 71,60, aylık yüzde 1,64 artış gösterdi.

ekran-goruntusu-2024-07-04-102443.png

Ancak Muratoğlu, bu rakamları eleştirerek ENAG'ın aylık yüzde 4,27, yıllık yüzde 113,08 olarak hesapladığı enflasyon verilerine atıfta bulundu ve TÜİK'in açıkladığı rakamların tepki topladığını belirtti.

Finansal programlarda dezenflasyon sürecine vurgu yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yorumlarını da hatırlatan Muratoğlu, "Yüzde 1,64'lük aylık haziran verisi, yüzde 22'lik yıllıklandırılmış enflasyonu işaret ediyor" şeklinde değerlendirme yaptı.

ekran-goruntusu-2024-07-04-102449.png

Özellikle EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) konusuna odaklanan Muratoğlu, canlı yayında şu ifadeleri kullandı, "Ben işin ekonomik tarafına bakıyorum, ekonomik olarak bu insanların emekli olmaması gerekiyordu. Her programda söylüyorum bu insanlar 10 bin lira maaş almıyor. Benim EYT'den emekli olup 44 bin lira maaş alan arkadaşım var ve bu maaş zamla birlikte 60 bin liraya çıkacak. Kız şu anda 45 yaşında."

Muratoğlu'nun TÜİK verilerini eleştirerek sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım da dikkat çekti: "Enflasyon'da kampanya. TÜİK yaz indirimi kapsamında enflasyonu; Aylık %1.64 açıkladı."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.