45 bin öğretmen atamasına ilişkin detaylar açıklandı

45 bin öğretmen atamasına ilişkin detaylar açıklandı

MEB tarafından yapılan 2023 yılında 45 öğretmen atamasına ilişkin açıklamanın ardından milyonlarca öğretmen, gözlerini yeni yılda yapılacak olan atamalara çevirmiş durumda. Peki 2023 yılı takvimi belli oldu mu? Hangi branşları kapsayacak? İşte tüm merak edilenler...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından duyurulan 45 bin öğretmenin atamasına ilişkin gelişmeleri binlerce öğretmen merakla bekliyor. Geçtiğimiz günlerde konuya ilişkin beklenen haberin gelmesinin ardından, binlerce aday sürecin nasıl işleyeceğini, branş ve kadro dağılımının nasıl olacağını ve merak ediyor. İşte detaylar...

Binlerce adayın konuya ilişkin “45 bin Öğretmen ataması ne zaman yapılacak, başvurular başladı mı?” gibi sorulara yanıt ararken gözler Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelecek resmi açıklamalara çevrildi.  İşte MEB Öğretmen atama takvimi 2023…

MEB 45 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN? 

Milli Eğitim Bakanlığı yeni yılda 45 bin öğretmen alımı yapacak. Bununla ilgili eksik kadro ve branşlara yönelik çalışmalar sürüyor. Atama yapılacak kadro ve branş dağılımı belirlendikten sonra kılavuz yayımlanacak.

Kılavuzda öğretmen atama takvimi yer alacak. Atama takvimi içerisinde ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihi, sözlü sınav tarihi, sonuç tarihi, tercih ve sonuçların ilan edileceği tarihler yer alacak.

Öğretmen atama takvimi henüz belli olmadı. Konuyla ilgili resmi açıklama geldiğinde detaylar eklenecektir.

BRANŞ VE KADRO DAĞILIMI HAKKINDA AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, daha önce yaptığı açıklamada her atama döneminde öncelik verdikleri bir alan olduğuna işaret etmişti.

2022 yılında okul öncesi eğitime odaklandıklarını ifade eden Özer, sahada sayıyı arttırmak istediklerini vurguladı. Açıklamasının devamında İçişleri Bakanlığı ile bağımlılıklarla mücadele ile ilgili çok ciddi bir seferberlik başlattıklarının altını çizen Özer “Bu çalışmalar rehber öğretmen ihtiyacını da beraberinde getiriyor. O yüzden 2023 öğretmen atamasında rehber öğretmenlerimize öncelik vermeyi planlıyoruz. Hedefimiz her okulda en az bir tane rehber öğretmen olması” dedi.

Branş ve kadro dağılımına ilişkin çalışmalar tamamlandıktan sonra kılavuz yayınlanacak. Yaklaşık 25 bin okulda rehber öğretmen olmadığı biliniyor. Bu sebeple Milli Eğitim Bakanlığının yeni yılda rehber öğretmen atmasına ağırlık vermesi bekleniyor. 2022 yılında 457 rehberlik öğretmen alımı yapıldı.

EN ÇOK ATAMA HANGİ BRANŞTAN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı, ihtiyaca göre öğretmen alımlarına ağırlık veriyor. Geçtiğimiz yıl yapılan alımlar dikkate alındığında en fazla alımların sırasıyla Okul öncesi, özel eğitim, sınıf öğretmenliği, ilköğretim matematik, Din Kültürü ve Ahlak bilgisi, Matematik, Türk Dilli ve Edebiyatı, Türkçe ve İngilizce branşlarına yapıldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.