48 saatte 10 uçağa bomba ihbarı: Havada kaos

48 saatte 10 uçağa bomba ihbarı: Havada kaos

48 saatte 10 uçağa bomba ihbarı gerçekleştirildi. Birçok uçuş iptal edildi.

Hindistan'da son 48 saatte en az 10 uçuşa bomba ihbarı yapıldı. Havayolu şirketleri, sosyal medya ve e-posta yoluyla gelen bu ihbarlarla mücadele ederken birçok uçuş iptal edildi, bazıları ise rota değiştirdi.

Hindistan Havayolları'na yapılan açıklamalarda, artan bomba ihbarları nedeniyle Delhi-Chicago seferini gerçekleştiren bir uçak Kanada’ya acil iniş yaptı. Kanada polisi, uçaktaki 211 yolcu ve mürettebatı tahliye etti. Yolcular, Kanada Hava Kuvvetlerine ait uçaklarla Chicago'ya ulaştırıldı.

Air India Express'e ait bir başka uçak, Singapur Hava Kuvvetleri tarafından eskortluk edilerek Singapur Changi Havalimanı'na indi. Hindistan Havayollarının Mumbai-New York seferini gerçekleştiren bir uçak ise bomba ihbarının ardından Delhi’ye iniş yaptı.

Düşük maliyetli havayolu şirketleri de bomba ihbarlarından etkilendi. IndiGo Havayollarının Mumbai’den Umman ve Suudi Arabistan’a seferleri uzun süre gecikti.

SpiceJet Havayollarının Darbhanga-Mumbai uçuşu da bomba ihbarı aldı, ancak uçak sorunsuz bir şekilde Mumbai Havalimanı'na indi ve güvenlik kontrollerinin ardından yeniden uçuş gerçekleştirdi.

Hindistan Sivil Havacılık Bakanlığı (MOCA), yaşananları ele almak üzere bugün toplanacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.