60 küçükbaş zehirlendi

60 küçükbaş zehirlendi

Kırşehir'de mandırada zehirlenme olayı yaşandı.

Kırşehir'in Kortulu köyünde Ali Akkuş'a ait mandırada yaşanan acı olayda, 60 küçükbaş hayvanın ölümüyle sonuçlanan bir zehirlenme vakası meydana geldi. Olay, öğle saatlerinde patates tarlasından gelen suyun hayvanlar tarafından içilmesiyle ortaya çıktı.

Bölgede 35 yıldır hayvancılıkla uğraşan Ali Akkuş'un mandırasında, hayvanlar patates tarlasından akan sudan içtikten kısa bir süre sonra rahatsızlandı ve hayatını kaybetti. İhbar üzerine olay yerine gelen İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, patates tarlasındaki su numunesi alarak incelemeye gönderdi.

Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Erol Doğan, yaşanan olayın ardından Ali Akkuş'u ziyaret ederek konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Doğan, bölgede üretimi yapılan patates tarlalarının ilaçlama sürecinde kullanılan maddelerin, su kaynaklarına karışarak hayvanlarda zehirlenmelere neden olduğunu belirtti. Doğan, "Bugün bir küçükbaş hayvanın üreticimize zararı 10-15 bin TL gibi ciddi rakamlardır. Konunun takipçisi olacağız ve üreticilerimiz için gerekli iş ve işlemleri yapacağız. Konuyla ilgili gerekli araştırmayı konunun muhatabı bütün kurumlardan talep etmekteyiz" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.