65.000 TL maaş veriliyor ‘Belgeyi getiren direkt işe başlıyor’

65.000 TL maaş veriliyor ‘Belgeyi getiren direkt işe başlıyor’

Maaşı 65.000 TL'yi bulan iş rağbet görmeye başladı. Belgeyi alanlar doğrudan işe başlıyor.

65 bin TL maaşı duyanlar şoke oldu. Bu belgeye sahip olan vatandaşlar ise direk iş başı yapabilecek. İşsiz olan vatandaşları umutlandıran haber geldi.

Bolu Mudurnu’da Halk Eğitim Merkezi tarafından verilen ekskavatör operatörlüğü kursunda son eğitimler bitti. Bugüne kadar toplamda 800 kişinin belge aldığını aktaran Halk Eğitim Müdürü Cemali Özlü, kurs bitirme sertifikası alan her vatandaşın kolaylıkla iş bulabildiğini aktardı.

aw213037-06.jpg

Mudurnu ilçesinde Halk Eğitim Merkezi'nde açılan ekskavatör operatörlüğü kursundan bugüne kadar 800 kişi eğitimlerini alarak sertifikalarını almaya hak kazandılar. Sahada uygulamalı olarak ekskavatör kullanan kursiyerler, eğitimciler tarafından denetlenerek işe hazır hale getiriliyor.

65 BİN TL MAAŞ ALIYORLAR

Son olarak uygulamalı sınavın yapıldığı kursta 39 kursiyer eğitimlerini tamamlamasının ardından belgesini aldı. Operatörlüğün maaşı ise duyanların iştahını kabarttı. En düşük ekskavatör operatörü maaşının 30 bin lira, en yüksek maaşın ise 65 bin liraya kadar çıktığı belirtildi.

aw213037-04.jpg

Mudurnu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cemali Özlü konuya ilişkin "Bu belgeyi alan kişiler doğrudan fabrikalara işe girebilmektedir. Bize ulaşan 200'ün üzerinde vatandaşımız da fabrikalarda şuan faal olarak çalışmaktadır. Kurslarımız devam ediyor" şeklinde konuştu.

Eğitimlere katılan kursiyerler ise, "Çok güzel çalışıyoruz. Bugün de belge almak için imtihan yapıldı. Ben kursa iş bulabilmek için Bolu'dan katıldım" ifadelerini kullandı.

aw213037-03.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.