7 bin liranın üstünde ödeme yapacaklar dikkat! Bunu yapmayana yüklü ceza! Yeni karar Resmi Gazete’de!

7 bin liranın üstünde ödeme yapacaklar dikkat! Bunu yapmayana yüklü ceza! Yeni karar Resmi Gazete’de!

Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre 7 bin TL'nin üstünde ödeme yapacak ve alacak olanlar için yeni karar verildi. Bundan böyle elden verilemeyecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile birlikte, 7 bin lirayı aşan her türlü tahsilat ve ödeme işlemlerinin banka ve finansal kurumlar aracılığıyla yapılması zorunlu hale getirildi.

Tebliğ, sadece mükellefler için değil, mükellef olmayanların da 7 bin lirayı aşan ödemelerini bu kurallar çerçevesinde yapmalarını öngörüyor.

Tebliğ, elden yapılan ödemeleri engellemek ve finansal işlemlerin daha şeffaf hale getirilmesini amaçlıyor. Buna göre, tahsilat ve ödeme işlemlerinin finansal kurumlar aracılığıyla yapılmaması durumunda, hem alıcıya hem de satıcıya ayrı ayrı cezalar uygulanacak.

tl13.jpg

ÖDEMELER BU ŞEKİLDE YAPILACAK

Ödemelerin tevsik zorunluluğuna uygun yapılması için, ödemelerin doğrudan banka hesabına yapılması veya banka şubesinden dekont alınması gerekmekte. Eğer ödeme bu şekilde yapılırsa, her iki taraf da cezadan muaf tutulacak.

Banka hesabı, kredi kartı olmayan kişilerin de ödeme yapacakları satıcıya ait banka şubesine giderek parayı yatırmaları ve dekontlarını almaları şart olacak. Eğer ödeme elden yapılırsa her iki taraf da ceza alacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.