70 yıllık evi ve arsası bir gecede toz duman oldu ‘Gerçeği duyan şaşıp kaldı’

70 yıllık evi ve arsası bir gecede toz duman oldu ‘Gerçeği duyan şaşıp kaldı’

Kocaeli'de 2011 yılında yapılan imar değişikliği bazı aileleri mağdur etti.

Kocaeli'nin Derince ilçesinde 2011 yılında yapılan imar değişikliği, Hamit Saygın ve ailesini mağdur etti. Tesadüfen park alanına çevrildiğini öğrenen Saygın, davayı mahkemede kazanmasına rağmen Danıştay'da kaybetti. Aile, yetkililerden çözüm bekliyor.

Dumlupınar Mahallesi 1434 nolu adada bulunan bir dönümlük arsa, 2011 yılında Derince Belediyesi tarafından park alanına çevrildi. 553 metrekarelik arsanın sahibi Hamit Saygın, 2017 yılında tesadüfen bu durumu öğrenince büyük şaşkınlık yaşadı.

Yapılan imar değişikliğinden haberi olmayan Saygın, durumu Derince Belediyesi'nin ilgili yetkilileriyle görüştü ancak netice elde edemeyince mahkemeye taşıdı. Kocaeli 2. İdare Mahkemesi'nde davayı kazanan Saygın, belediyenin kararı istinafa taşımasıyla davayı kaybetti. Danıştay sürecinde de davayı kaybettiği kesinleşen Saygın, çözüm yolu bulunmasını istiyor.

arsaaaaa.webp

AİLE MAĞDUR DURUMDA

Saygın, arsasında ev bulunduğunu ve aile bireylerinin burada yaşadığını dile getirdi. 2017'de daire yapmak istediklerini ancak o süreç sebebiyle yapamadıklarını, şu an maliyetin artması sebebiyle de zarara uğradıklarını belirtti.

TESADÜFEN PARK ALANINA ALINDI

Saygın, 2011 yılında belediye tarafından mahallede tadilat yapıldığını ve imar konusunda kendilerine bilgi verilmediğini söyledi. Saygın, 2017'de tapu müdürlüğünde tesadüfen arsalarının park alanına alındığını öğrendiklerini ifade etti. Saygın, arsa etrafının evlerle çevrili olduğunu ve park alanı ilan edilen arsalarının hemen karşısında bulunan evin de kendilerine ait olduğunu belirtti. 2017'de dere yatağı diye söylenen yerde arsalarının solunda yeni bina yapıldığını Saygın, söyledi.

arsa-12412512.webp

SAYGIN: "BELEDİYE İLE BAŞ EDEMEDİK"

Saygın, 2017'de dava sürecini başlattıklarını ve mahkemeyi kazandıklarını fakat istinaf ve Danıştay sürecinde davayı kaybettiklerini anlattı. Saygın, belediye ile baş edemediklerini ve gücülerinin yetmediğini söyledi. Saygın çözüm önerisi olarak, “Bu alan tamamen kamulaştırılıp paralarının verilmesi, başka yerden kendilerine yer tesis edilmesi. Ya da arsalarının geri verilmesi gerekir” dedi. Saygın ayrıca yan arsa sahibinin de aynı şekilde mağdur olduğunu vurguladı.

arsa141251251.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.