8 bin TL için 12 bebeğin ölümüne neden oldular: Hastanede büyük skandal

8 bin TL için 12 bebeğin ölümüne neden oldular: Hastanede büyük skandal

Türkiye sağlık sistemini sarsan bir skandal ortaya çıktı.

Yeni doğum yapan bir annenin şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada, İstanbul merkezli bir hastane çetesinin, yenidoğan ünitesine günlük 8 bin TL karşılığında bebekleri alarak 12 bebeğin ölümüne yol açtığı iddia ediliyor.

Gazeteci Emrullah Erdinç, skandala ilişkin görüntü ve ses kayıtlarını paylaşarak, sağlık çalışanları arasında kurulan çetenin, anlaşmalı hastanelerin yoğun bakım ünitelerini bu yöntemle doldurduğunu açıkladı. Olayın detayları, 3 ildeki hastanelerle sınırlı kalmayabilir.

1080xauto-16.webpŞİKAYETLE ORTAYA ÇIKTI

Skandal, yeni doğum yapan bir annenin, bebeğinin 14 gündür kendisine gösterilmediği ve süt veremediği iddialarıyla başvurması sonucu gün yüzüne çıktı. Anne, "Bebeğim sağlıklıydı, ama 14 gün boyunca gösterilmedi," dedi.

Mali Şube Müdürü ve İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin araştırmaları, hastanelerde haksız kazanç sağlamak amacıyla bebeklerin gereksiz yere yoğun bakıma alındığını ortaya çıkardı. Çetenin, 14 gün boyunca yatması gereken bebekleri hastanede tutarak 1 milyar TL’den fazla kazanç sağladığı belirlendi.

SAĞLIK ÇETESİ VE TUTUKLAMALAR

Çetenin, anlaşmalı olduğu hastanelerle birlikte çalışarak yoğun bakım ünitelerinin dolmasını sağladığı, hatta donanım eksikliği olan hastanelerin bile bu çeteye dahil olduğu öğrenildi. 112 acil servis personelinin de soruşturma kapsamında tutuklandığı bildirildi.

1080xauto-15.webpErdinç, "Madem böyle bir sistem kuruyorsunuz, o zaman içini doldurun," diyerek durumu eleştirdi. Ayrıca, bir hemşirenin 9 bebekle baş başa kaldığı ve ne yapacağını bilemediği anlar da kaydedildi.

KORKUNÇ İFADELER

Çete üyeleriyle yapılan görüşmelerde, bir bebeğin fenalaşması durumunda "ex olursa fişi çek" yanıtının verildiği iddia ediliyor.

Erdinç, söz konusu skandala dair video ve ses kayıtlarını yayımlayarak, yaşananları "korkunç" olarak nitelendirdi ve toplumun psikolojisini bozacak bir durum olduğunu belirtti. Hastanelerin sayısının ve skandalın başka şehirlerde de olup olmadığının araştırıldığı ifade edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.