81 ilde okullar 1.5 gün tatil olacak!

81 ilde okullar 1.5 gün tatil olacak!

81 il genelinde okullar 1.5 gün süreyle tatil edilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, Ekim ayında öğretmen ve öğrenciler için bir buçuk günlük tatil yapılacağını duyurdu. Bakanlık tarafından yayımlanan belirli gün ve haftalar takvimine göre, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla okullar tatil edilecek.

Açıklamaya göre, 28 Ekim Pazartesi günü öğleden sonra okullar yarım gün tatil olacak, 29 Ekim Salı günü ise tam gün tatil ilan edilecek. Böylece Cumhuriyet Bayramı’nın coşkuyla kutlanması hedefleniyor.

meb.jpg

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI'NIN ÖNEMİ

Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’i ilan etmesinin anısına her yıl Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’ta kutlanan ulusal bir bayramdır.

1925’te çıkarılan bir yasayla millî bayram olarak kabul edilen bu günde, 28 Ekim öğleden sonra ve 29 Ekim tam gün tatil ilan edilmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet’in onuncu yılı kutlamaları sırasında verdiği Onuncu Yıl Nutku'nda, 29 Ekim’i "En büyük bayram" olarak nitelendirmiştir. Her yıl bu tarihte stadyumlarda törenler düzenlenir, akşam ise fener alaylarıyla bayram coşkusu devam eder.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.