81 ilin valisine gönderildi: MEB'den okul saati genelgesi

81 ilin valisine gönderildi: MEB'den okul saati genelgesi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 81 il valiliğine okullarda ders saatlerinin düzenlenmesine yönelik bir genelge gönderdi.

Genelgede, il bazlı ders saati başlangıç saatlerini belirlemenin valiliklerin yetkisi dahilinde olduğu hatırlatıldı ve okullardaki ders saatleri planlanırken gün doğumu, gün batımı ve toplumsal şartların göz önünde bulundurulması gerektiği vurgulandı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzasıyla gönderilen genelgede, derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin eğitim ve öğretimi aksatmayacak şekilde düzenlenmesi ve öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları için gerekli tüm tedbirlerin alınması istendi.

Genelgede ayrıca, mevcut ileri saat uygulamasının sürdürüldüğü ve ders yılının 180 iş gününden az olmaması gerektiği belirtildi.

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ve Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yer alan ilgili hükümlere değinilen genelgede, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre günlük çalışma saatlerini belirleme yetkisinin illerde valiliklere verildiği aktarıldı.

Gün doğumu ve batımı ile toplumsal şartlar göz önünde bulundurularak okullardaki ders saatlerinin planlanması, derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin eğitim ve öğretimi aksatmayacak şekilde düzenlenmesi ve öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları için gerekli tüm tedbirlerin alınması gerektiği ifade edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.