85 kediyi alıkoyan şahsa ceza

85 kediyi alıkoyan şahsa ceza

Şişli'de bir dükkanda 85 kediyi alıkoyan şahsa ceza kesildi.

İstanbul'un Şişli ilçesinde bir apartmanın zemin katındaki bir dükkanda yapılan denetimde, taşıma çantası ve kafeslerde tutulan 85 kedi bulundu. Kedilerin sağlık durumlarının kötü olduğu tespit edilmesi üzerine, ilgili kişiye ağır bir para cezası kesildi.

Şişli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, İzzetpaşa Mahallesi'nde bulunan bir dükkanda kedilerin kötü koşullarda tutulduğu yönünde bir ihbar aldı. İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte olay yerine gitti.

Dükkanda yapılan incelemede, çeşitli ırklardan toplam 85 kediyi taşıma çantası ve kafeslerde alıkoyan kişinin tespit edildiği belirtildi. Kedilerin sağlık durumlarının kötü olduğu ve uzun süredir tedavi edilmediği, ayrıca beslenmelerinin de ihmal edildiği ortaya çıktı.

Kediler, ilçe belediyesinin sorumlu veteriner hekimine teslim edilerek muhafaza altına alındı ve gerekli tedavileri yapılmak üzere veteriner kliniğine götürüldü.

Olayla ilgili olarak G.B. isimli şahsa, hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranma suçundan dolayı kedi başına 7 bin 216 lira olmak üzere toplamda 613 bin 360 lira para cezası kesildi. Veteriner İşleri Müdürlüğü ve ilgili diğer kurumlar, konuyla ilgili olarak soruşturmanın devam ettiğini ve gereken yasal işlemlerin sürdüğünü belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.