ABD'li uzman İsrail'in son saldırısını değerlendirdi “Gerçek bir tehdit”

ABD'li uzman İsrail'in son saldırısını değerlendirdi  “Gerçek bir tehdit”

Lübnan'da meydana gelen bombalı çağrı cihazı saldırısı sonrası ABD'li jeopolitik uzmanı emekli Yarbay Rich Outzen, bu durumun yeni bir tehdit türü olduğunu vurguladı.

ABD'li jeopolitik uzmanı emekli Yarbay Rich Outzen, bu tür bir saldırının kopyalanmasının zor olduğunu ancak hassas bölgeler için ciddi riskler taşıdığını belirtti. Havalimanları, siyasi karargahlar ve ulusal liderlerin bu yeni tehdide karşı daha dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti.

Outzen, çağrı cihazlarına yerleştirilen patlayıcıların yeni bir yöntem olmadığını, ancak bu olayın hazırlık aşaması ve çoklu saldırı konsepti açısından benzersiz olduğunu dile getirdi. Özellikle online alışverişlerin güvenliği hakkında endişeler taşıdığını belirten Outzen, bu olayın tüm dünyaya önemli dersler vermesi gerektiğini söyledi.

Saldırının detaylarının askeri değil, istihbarat niteliği taşıdığını söyleyen Outzen, "İran, doğrudan İsrail ile savaş halinde olmasa da vekilleri aracılığıyla çatışıyor," ifadelerini kullandı. Ayrıca, İsrail’in bu tür durumlarla konvansiyonel savaş yerine zayıf noktalara yönelik istihbarat yöntemleriyle müdahale etmeyi tercih ettiğini düşündüğünü belirtti.

GÜVENLİK ARTIRILMALI

Online siparişlerin kötü niyetli gruplar tarafından terör saldırıları için kullanılmasının gerçek bir tehdit olduğunu ifade eden Outzen, özellikle elektronik cihazların güvenliğinin artırılması gerektiğini vurguladı.

LÜBNAN’DA ÇAĞRI CİHAZLARI VE TELSİZLER PATLATILMIŞTI

Lübnan'daki saldırılarda, 17 Eylül'de Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarının patlaması sonucu 12 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 800 kişi yaralandı. Ayrıca, son günlerde telsizlerin patlatılması sonucu da 14 kişi öldü, 450'den fazla kişi yaralandı. Lübnanlı yetkililer olayı İsrail’e atfederken, İsrail’den henüz bir yanıt gelmedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.