ABD'li yetkili açıkladı: İsrail Lübnan'a her an kara harekatına başlayabilir

ABD'li yetkili açıkladı: İsrail Lübnan'a her an kara harekatına başlayabilir

ABD'li bir yetkili, Washington ile Tel Aviv arasındaki hafta sonu gerçekleşen görüşmeler sonrasında, İsrail'in Lübnan'a ilk başta planlanandan daha sınırlı bir kara saldırısına her an başlayabileceğine inandıklarını kaydetti.

CNN'e konuşan ve ismi açıklanmayan ABD'li bir yetkili, İsrail'in Lübnan'a yönelik süren saldırılarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ABD'li yetkili, İsrailli ve Amerikalı yetkililer arasında hafta sonu yapılan görüşmeler sonrasında "İsrail'in, Lübnan'ın güneyine yönelik ilk başta planlanandan daha sınırlı bir kara operasyonu düzenleyeceğine ve bunun her an başlayabileceğine inandıklarını" söyledi.

Aynı yetkili, İsrail'in bu bölgede Hizbullah'a ait bazı altyapı tesislerini hedef alacağını belirttiğini ve son birkaç gündür zaten "küçük baskınlar" yaptığını dile getirdi.

İsrail'in 2006 yılındaki gibi kapsamlı bir işgale hazırlandığına inanmadıklarını vurgulayan ABD'li yetkili, İsrail'in daha önce planladığından daha sınırlı bir saldırı düzenleyeceğine inandıklarını kaydetti.

Söz konusu yetkili ayrıca, ABD'nin, bölgede sınırlı olarak başlayan bir saldırının daha büyük bir çatışmaya dönüşme potansiyeli olduğu konusundaki endişelerini İsrailli yetkililere aktardığını belirtti.

Bugün İsrail birliklerine seslenen Savunma Bakanı Yoav Gallant, İsraillilerin kuzeydeki evlerine dönmesi için "havadan, karadan ve denizden tüm güçlerini kullanabileceklerini" söylemişti.

Lübnan Başbakan Necib Mikati de olası bir işgal durumunda güneye birlik gönderebileceklerini açıklamıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.