ABD'yi vuran Helene Kasırgası'nda can kaybı 49'a yükseldi

ABD'yi vuran Helene Kasırgası'nda can kaybı 49'a yükseldi

ABD’de Helene Kasırgası devam ediyor. Kasırga nedeniyle 5 eyalette hayatını kaybeden kişierin sayısı 49’a yükseldi.

ABD’nin Florida eyaletinde karaya çıkan ve komşu Georgia ile Güney Carolina ve Kuzey Carolina'da etkisini gösteren Helene Kasırgası'nda bilanço giderek ağırlaşıyor. Güney Carolina Valiliği, kasırga nedeniyle en az 19 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Georgia'da ise en az 15 kişi yaşamını yitirdi. Florida'da 8, Kuzey Carolina'da 6 ve Virginia'da 1 ölümle birlikte kasırgada hayatını kaybedenlerin sayısı 49'a yükseldi.

3 MİLYONDAN FAZLA EV VE İŞ YERİ ELEKTRİKSİZ

Helene Kasırgası Florida'da kategori 4 seviyesinde saatte 225 kilometre hızla karaya çıkmasının ardından gücünü kaybederek tropikal fırtınaya dönüştü. Georgia Kuzey Calorina ve Güney Carolina'da etkisini sürdüren kasırga şiddetli rüzgar, ani sel baskınları, yağış ve fırtına dalgaları ile devam ediyor. Ulusal Kasırga Merkezi, Helene'nin Georgia'dan Tennessee-Kuzey Carolina sınırına doğru ilerlerken daha da zayıflamasının beklendiğini duyurdu.

Kasırga nedeniyle Güney Carolina, Georgia, Kuzey Carolina, Florida ve Ohio'da yaklaşık 3.3 milyon ev ve iş yeri elektriksiz kaldı. Ülke genelinde 900'den fazla uçuş iptal edildi. Tennessee eyaletindeki Unicoi County Hastanesi'nde mahsur kalan 58 kişi çatıdan helikopterle kurtarıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.