Adeta kolesterol ve tansiyon düşmanı: Kilosu 200 TL

Adeta kolesterol ve tansiyon düşmanı: Kilosu 200 TL

Hatay'da tansiyon ve kolesterol düşmanı alıç meyvesinin hasadı başladı.

Hatay'ın verimli topraklarında üretilen bu meyve, sonbaharın gelişiyle birlikte dallardan toplanmaya başlıyor. Hem sağlığa olan yararlarıyla dikkat çeken alıç meyvesi hem de yetiştiricisine önemli anlamda bir ekonomik kazanç sağladığı sağlıyor. Kilogramı 200 TL'den alıcı bulan meyve, şifa arayanların da ilgilerini çekiyor.

E

İLK HASAT BAŞLADI

Bölgedeki üreticilerden Abdülkerim Kahlar, Benlidere Mahallesi'ndeki tarlasında sezonun ilk alıç hasadını yaptı. Özenle dalından toplanan alıçlar, yerleştirildiği sandıkların kamyonetlere yüklenmesiyle ilçe haline götürülüyor.

BÖLGE EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR

Hasada katılan Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, üretimin büyük önem arz ettiğini kaydetti. Çiftçi Abdülkerim Kahlar ise alıç meyvesinin aromasının ve lezzetinin bu sene oldukça iyi olduğunu dile getirdi.

z1

ALIÇ MEYVESİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Özellikle barındırdığı yüksek antioksidan içeriğiyle tanınan alıç meyvesi, anti-inflamatuar özellikleriyle de sağlık açısından büyük önem taşıyor. Alıç meyvesi diyabet, astım ve bazı kanser türlerine karşı gösterdiği koruyucu etki ile bilinir.

R

Ayrıca, yüksek tansiyon hastaları tarafından da daralmış kan damarlarını gevşeterek kan basıncını düşürdüğü için tedaviye destek amacıyla tüketiliyor.

Marmelat, reçel, macun ve sirke gibi çeşitli formlarda da tüketilen alıç, doğal bir şifa kaynağı olarak dikkatleri çekiyor.

z2

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.