Adıyaman Tut'ta sele kapılan iki kişiyi arama çalışmaları sürüyor

Adıyaman Tut'ta sele kapılan iki kişiyi arama çalışmaları sürüyor

Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından şimdi de sel felaketiyle karşı karşıya kalan Adıyaman Tut'ta kayıp iki kişiyi arama çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

6 Şubat''ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde ağır hasar alan Adıyaman''ın Tut ilçesi şimdide sel felaketiyle boğuşuyor. Taşan sel sularının sürüklediği konteynerde bulunan 4 kişiden 2’sinin cansız bedenine ulaşılırken, kayıp iki kişiyi arama çalışmaları halen sürüyor. 

İha''nın haberine göre: Kahramanmaraş merkezli depremlerde en fazla hasar alan ilçelerden biri olan Tut ilçesi sel baskını ile ikinci felaketi yaşadı. Tut ilçesinde metrekareye 24 saatte 136 kilogram yağış düştü. Bu şiddetli yağış sele neden oldu. Ömerova Deresi taştı. Taşan dere önüne gelen bir çok şeyi sürükledi. Büyük kaya parçalarını ilçe merkezine kadar sürükleyen sel suları, dere kenarında bulunan konteyneri sürükledi. Konteynerde bulunan 4 kişiden 2’sinin cansız bedenine ulaşıldı. 

KAYIP İKİ KİŞİYE HENÜZ ULAŞILMAMADI 

JAK, AFAD, Polis ekiplerinin arama kurtarma çalışmaları, sel felaketinin 2. gününde dere yatağında sürüyor. Ekipler bir taraftan arama kurtarma çalışmalarını sürdürürken diğer taraftan iş makineleri tıkanan menfezi açtı. Yaklaşık 25 kilometrelik bir alanda devam eden çalışmalar, kayıp vatandaşlar bulunana kadar devam edecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.