Afgan uyruklu kişiden engelli kız çocuğuna cinsel istismar. Canlı yayında her şey ortaya çıktı

Afgan uyruklu kişiden engelli kız çocuğuna cinsel istismar. Canlı yayında her şey ortaya çıktı

Eskişehir'de 14 yaşındaki zihinsel engelli bir kıza cinsel istismarda bulunduğunu Esra Erol'da televizyon programında itiraf eden Afgan uyruklu Zahid Cabbar Gassami, annesi ve üvey babasıyla birlikte çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Eskişehir'de yaşayan Serkan Karakaya, eşi Ayşe Karakaya'nın çocukları alıp evi terk ettiğini belirterek, bir televizyon programında yardım istedi. Daha sonra evden ayrıldığı iddia edilen Ayşe Karakaya ve 14 yaşındaki kızı P.D.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen Afgan uyruklu Zahid Cabbar Gassami de programa katıldı. Ayşe Karakaya, program sırasında 2 yıl önce cinsel istismara uğradığı için devlet korumasına alınan kızı P.D.'yi alıp Zahid Cabbar Gassami'ye teslim ettiğini ve dini nikahla evlendiğini itiraf etti. Afgan uyruklu Zahid Cabbar Gassami, zihinsel engelli 14 yaşındaki P.D.'nin eşi olduğunu iddia ederek, "2 bilezik 1 yüzük karşılığında bana oğlum dediler" dedi ve ailenin para karşılığında istismara itiraz etmediğini söyledi.

YAYINDA GÖZALTINA ALINDILAR

Yayınlardaki itirafları ihbar kabul eden Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma başlattı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ile yürütülen ortak soruşturma kapsamında, canlı yayın sırasında polis ekipleri tarafından anne Ayşe Karakaya, eşi Serkan Karakaya ve Afganistan uyruklu Zahid Cabbar Gassami gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından Eskişehir'e getirilen 3 şüpheli, ifadeleri alınarak adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Zahid Cabbar Gassami, 14 yaşındaki zihinsel engelli P.D.'ye yönelik ‘Çocuğun nitelikli cinsel istismarı, çocuğa ya da kendisini beden veya ruh bakımından savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından tutuklandı.14-yasindaki-zihinsel-engelli-kiza-cinse-401214-111385.jpgAnne Ayşe Karakaya, ‘Çocuğun nitelikli cinsel istismarına yardım etme, çocuğa ya da kendisini beden veya ruh bakımından savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı hürriyetinden yoksun kılmaya yardım etme, çocuğa ve alt soya karşı eziyet, kendini savunamayacak durumda olan alt soya karşı hayati tehlike geçirecek şekilde kasten yaralama’ suçlarından tutuklandı. Zihinsel engelli P.D.’nin üvey babası olduğu söylenen Serkan Karakaya da ‘Silahla tehdit, kendisini savunamayacak durumda olan kadına karşı kasten yaralama’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturma devam ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.