Afrikalı kaçak sığınmacılar otobüste yer bırakmadı

Afrikalı kaçak sığınmacılar otobüste yer bırakmadı

Kaçak sığınmacı sorunu büyümeye devam ediyor. O kentte otobüsü dolduran sığınmacılar tepkilere neden oldu.

Sosyal medyada paylaşılan görüntü tepkilere neden oldu. Dünya genelinde büyüyen kaçak göçmen krizi hız kesmeden günlük hayatta kendini hissettirmeye devam ediyor.

Kendi ülkelerinden çıkıp başka ülkelere yasal olmayan yollara giren kaçak göçmenler o bölgenin kültürüne ve sosyal hayatını uyum gösteremezken o bölgede yaşayan insanlara zorluk çıkartabiliyor.

Bir hesaptan paylaşılan görüntü ise sosyal medyada kısa sürede viral oldu. İrlanda’nın başkenti Dublin’de bir Afrikalı kaçak sığınmacı tarafından çekilen görüntü tepkilere sebep oldu.

asefsdfsdf.jpg

Söz konusu görüntülerde bir toplu taşıma otobüsünde Dublin’de ne kadar kaçak sığınmacı olduğunu gözler önüne serdi. Sığınmacıların toplu taşımada rahat hareketleri görülürken neredeyse İrlandalı kimsenin otobüste olmaması dikkat çekti.

Görüntülerin sosyal medyadan paylaşılması üzerine beraberinde tepkilerde gecikmedi. Türkiye’de yaşayan bazı vatandaşlarda benzeri bir durumun ülkelerinde yaşanmasından endişe duyduklarını dile getirdi.

TÜRKİYE’DE GÖÇMEN KRİZİ

Türkiye’de iddiaya göre kayıt dışı birçok sığınmacı bulunuyor. Sığınmacıların bazı kentlerde nüfusunun artması tedirginlik yaratırken sosyal hayatta da oldukça var oldukları görülebiliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.