Murat Kurum, CHP’li İBB yönetiminin tıpkı Don Kişot gibi gerçek sorunları bırakıp hayali sorunlarla ilgilendiğini, hayali düşmanlarla kavga ettiğini söyledi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği'nin düzenlediği 4. Tesis Yönetim Zirvesi'ne katılarak bir konuşma yaptı. Kurum konuymasında İstanbul'un tesis yönetimi alanındaki zorluklarına dikkat çekti ve bunlara yönelik çözüm önerilerini dile getirdi. Kurum, sektör profesyonelleri ve site yöneticileriyle birlikte, şehrin karşı karşıya olduğu meydan okumaları vurgulayarak , tesis yönetimi sektörünün geleceğine ilişkin görüşlerini ifade etti.
"CHP’Lİ YÖNETİM TIPKI DON KİŞOT GİBİ"
Mevcut İBB yönetiminin İstanbul’un sıkıntılarına, dertlerine, sorunlarına kulak tıkadığını belirten Murat Kurum, “Bu sorunlar ciddi sorunlar. Vatandaşların hayatını felç eden sorunlar. Son 5 yılda, çözüm üretilemediği için, görmezden gelindiği, sümen altı edildiği için çığ gibi büyümüş, katlanmış, İstanbulluların hayatını yaşanmaz bir hale getirmiştir. İşte İstanbul’u bu hale getirenler, bu büyük sorumsuzluğun sahibi olanlar, elbette mevcut CHP’li İBB yönetimidir. CHP’li yönetim tıpkı Don Kişot gibi. Biliyorsunuz, Don Kişot, gerçek sorunlar dururken hayali sorunlarla, hayali düşmanlarla kavga ediyor. Büyük bir kahramanlık örneği gösterdiğini zannederek yel değirmenlerine savaş açıyor. İşte mevcut yönetim de, 5 yıldır aynen böyle bir zihniyetle hareket ediyor.” diye konuştu. Seçim kampanyasının en önemli vurgularından olan ‘Sadece İstanbul’ sloganını bir kez daha vurgulayan Kurum, konuşmasına, “Biz bugün sadece İstanbul’un kavgasını, İstanbul’un mücadelesini verirken; mevcut CHP’li yönetim son 5 yıldır İstanbul’un sorunlarıyla zerre kadar ilgilenmiyor. İstanbul dışında her şeyin kavgasını veriyor, ama bir tek İstanbul’un kavgasını vermiyor. Biz ise ne diyoruz 'Sadece İstanbul'. Sadece İstanbul’un sorunlarıyla ilgileniyor, meselelerine odaklanıyoruz. Vatandaşlarımız, İstanbullu hemşerilerimiz bunu görüyor ve 31 Mart’ta bu şehr-i İstanbul’u emin ellere, liyakatli ellere, ‘Gerçek’ Belediyeciliğe teslim edeceklerdir. İstanbullu kardeşlerimiz, 5 yıl süren fetret dönemini bitirecektir.” diyerek devam etti.
TESİS YÖNETİMİ BÜYÜYEN BİR SEKTÖR
Tesis yönetiminin Türkiye'de yeni ve büyüyen bir sektör olduğunu vurgulayan Kurum, bu alandaki büyümenin arkasındaki nedenleri açıkladı. İstanbul ve Türkiye genelindeki kentsel dönüşüm projelerinin ve nitelikli konut projelerinin artışının, sektörün gelişimine önemli katkılar sağladığını belirtti. Ayrıca, İstanbul'da yaşanan plansız ve çarpık kentleşmeyi ortadan kaldırmak adına gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmalarının önemine işaret etti. Kurum, İstanbul'da yaşam kalitesini artırmaya yönelik adımlar hakkında da konuştu. Site ve tesis yönetimlerinin kalitesini artırma ve vatandaşların hayatını daha konforlu hale getirme amacıyla, site ortak alanlarına kütüphane ve sağlık merkezleri kurma planlarından bahsetti. Bu tür yeniliklerin, özellikle gençler ve yaşlılar için olumlu etkiler yaratacağını dile getirdi. Aidatlarla ilgili mevcut sorunlara da değinen Kurum, aidatların makul seviyelere çekilmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını ifade etti. Yüksek aidatların vatandaşlar için oluşturduğu yükün farkında olduklarını ve bu konuda adımlar atılacağını belirtti. Mevcut İBB yönetiminin bu sorunları görmezden geldiğini ve çözüm üretmekten uzak durduğunu ifade eden Kurum, İstanbul'u ‘emin ellere‘ teslim etme çağrısı yaparak, ‘gerçek belediyecilik’ vizyonunu öne çıkardı.
"İKTİDAR, YAPI SEKTÖRÜNÜN POTANSİYELİNİ ORTAYA ÇIKARDI"
Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği’nin ortaya koyduğu çalışmaları yakından takip ettiğini belirten Murat Kurum, “İşte Derneğimiz; ilk olarak son dönemde giderek önem kazanan site, apartman ve toplu konut yaşam alanlarının yönetimiyle ilgili önemli bir adım attı. Sektörün tek bir çatı altında toplanarak faaliyet vermesi, kentsel tesis yönetimini daha işlevsel bir hale getirdi. Tesis yönetimi, Türkiye’de henüz çok yeni ve büyüyen bir sektördür. 1990’lı yıllarda İstanbul’da, plaza ve alışveriş merkezlerinin inşaatıyla faaliyetlerine başlayan bu sektör, son 20 yılda şehirlerde büyük bir hızla yayılıyor. Bugün istikrarlı ve yapı sektörünün tüm potansiyelini harekete geçiren bir iktidarın varlığı, emlak sektörünün yükselen alım gücüyle hızla gelişmesi ve nitelikli konut projelerinin artması, bunun en büyük nedenidir.” dedi.
"GECEKONDU MAHALLELERİ, TOPLU YAPILARA VE SİTELERE DÖNÜŞMÜŞ DURUMDA"
Son 20 yılda; plansız ve çarpık kentleşmeyi ortadan kaldırmak için başlatılan kentsel dönüşüm ve toplu konut faaliyetlerinin, hayatın önemli bir parçası haline geldiğini hatırlatan Kurum, “Türkiye’nin ve milletimizin zenginleşmesiyle birlikte; gecekondu mahalleleri ve çöküntü alanları yerlerini hızla toplu yapılara ve sitelere bıraktı. İstanbul başta olmak üzere tüm büyük şehirlerimizde toplu yapıların yoğun olması, 5 bin nüfusu geçen sitelerin yaygınlaşması ise, tesis yönetiminin önemini son derece artırdı. Hal böyle olunca site ve tesis yöneticilerimizin de hizmet kalitelerinin artırılması artık kaçınılmaz bir hale geldi.” diye konuştu. Site yönetimlerinin kalitesini artırmak, vatandaşlarımızın hayatını daha konforlu, daha kaliteli hale getirmek için de, gündemlerinde pek çok yenilik olduğunu müjdeledi.