AK Parti’de 'Erdoğan sonrasına' hazırlık: Telefonda açık açık söylemiş

AK Parti’de 'Erdoğan sonrasına' hazırlık: Telefonda açık açık söylemiş

Siyaset gündemini sarsacak yeni bir iddia ortaya atıldı. Erdoğan sonrası döneme yönelik hazırlık yapıldığı iddia edildi.

Siyaset gündemini sarsacak yeni bir iddia ortaya atıldı. Üç partinin birleşip liderliğine 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün geçeceği söylentisi bir süredir konuşuluyor. Gül'ün, "Erdoğan sonrası" döneme hazırlık yaptığı ve bu niyetini bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan'a telefonla ilettiği iddia edildi. 'AK Parti' detayı bu iddiayı başka bir boyuta taşıdı.

Ankara kulisleri, Abdullah Gül'ün liderliğinde DEVA, Saadet ve Gelecek partilerinin birleşeceği söylentileriyle hareketlendi. Yeni partinin başına Abdullah Gül'ün geçeceği konuşuluyor. Ayrıca, Abdullah Gül'ün bu yeni parti planlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a telefonda aktardığı iddia edildi.

ERDOĞAN SONRASINA HAZIRLIK

ekran-goruntusu-2024-06-14-132142.png

Gül ve yakın çevresi Erdoğan sonrası döneme yönelik hazırlık yapıyor. Gül'ün yeni parti ve siyasete olumlu baktığı, hatta cumhurbaşkanı adayı olmayı düşündüğü ve bu düşüncesini Cumhurbaşkanı Erdoğan ile paylaştığı öne sürülüyor.

AK PARTİ OYLARINA DA TALİP

Eğer meclis erken seçim kararı almazsa, Anayasa gereği Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden aday olamayacağı için Gül'ün AK Parti oylarına da talip olmayı planladığı belirtiliyor. Hatta Gül'ün, AK Parti’nin de adayı olmak istediği ve bu niyetini yakın çevresine açıkladığı iddia ediliyor.

AK Parti kaynakları ise bu iddiaları ciddiye almadıklarını belirttiler. "Parti kurabilir ama AK Parti’nin adayı olamaz" şeklinde yorum yaptılar.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.