AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten flaş iddia: Suikast girişimidir!

AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten flaş iddia: Suikast girişimidir!

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Çelik, "Egemenliğe suikast girişimidir" iddiasında bulundu.

Ömer Çelik''in açıklamaları şöyle: 

AKP Sözcüsü Ömer Çelik canlı yayında açıklamalarda bulundu. Çelik, İmamoğlu ve Yavaş''ın Anadolu açıklamalarına tepki gösterdi.

Siyasette sandık namustur. Anadolu Ajansı oyları geride göstermeye çalışıyor gibi görünüyor. Bu konuda ders alması gereken birileri varsa onlar da Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Aylardır, sokağa çıkmayın diye propaganda yürütüyorlar. İmamoğlu ve Yavaş milli irade adına utanç verici bir açıklamadır. İmamoğlu 13. Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu diye bir açıklama yaptı. Anadolu Ajansına saldırıp seçim sonucunu ilan ettiler. Bu iradeye saygısızlık. Egemenliğe suikast girişimidir.

Aynı şekilde devletin resmi kurumu olarak AA bu bilgilendirmeyi yapıyor. ANKA Ajansı da yapıyor. Daha sonuçlar kesinleşmeden; hatta sonuçların üzerinde çok kati yorumlar yapılması konusunda mutabakat ortaya çıkmamışken birdenbire karşımızdaki ittifakın sözcüsü, belediye başkanları telaş içerisinde televizyonlara çıktılar. Klasik şekilde AA''nın verileri çarpıttığını söylemeye çalıştılar.

AA bu verileri gerçek kişiler üzerinden alıyor. Verilerini bir siyasi partinin beğenip, beğenmemesi önemli değil, Televizyonda yapılan yorumlara zemin teşkil eden verilen AA üzerinden akıyor. CHP sözcüsünün ve belediye başkanları ''Biz öndeyiz AA veri seçerek geri göstermeye çalışıyoruz'' diyorlar. Telaşa gerek yok. Bu saatten sonra oy verme işlemi devam ediyorsa, bir kurum verilerle oynuyor dese, birileri hassasiyet gösterse bunun bir anlamlı tarafı olduğunu söyleriz.

Bu konuda ders alması gereken varsa Kemal Kılıçdaroğlu''dur. Haftalarca seçim gecesi sokağa çıkmayın diye bir yaklaşım sergiliyorlar. Seçim sonuçları ne olursa olsun saygı duyacak mısınız diye AK Parti''nin önüne getiriyorlar. Biz bunu ifade ettik, seçim sonuçlarına saygı duyma geleneği bizde var. Ama o sonuçları darbelerle, muhtıralarla engelleme geleneği sizde var.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.