AKP'den emeklileri küplere bindirecek açıklama: 25 bin TL verilerek çözülse...

AKP'den emeklileri küplere bindirecek açıklama: 25 bin TL verilerek çözülse...

AKP’li Nihat Zeybekçi, emekli maaşlarını artırmanın çözüm olmadığını belirterek, “Emekliye 25 bin TL verilerek sorun çözülse dünyada fakir ülke kalmazdı. Herkes bolca para verir ve problemler sona ererdi” dedi.

Emekli maaşında beklentilerin altında kalan zam ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusu gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.

Son olarak partisinin kuruluşunun 23. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikte CNN Türk’e konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekçi, konuya ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

“EYT DEMEK GELECEK NESLİN KAYNAĞINI TÜKETMEK DEMEK”

Emeklilik sistemini dar bir koridora soktuk diyen Zeybekci, “EYT demek geleceğin kaynaklarını bugünden tüketmek demektir.” ifadesini kullandı.

“25 BİN TL VERİLEREK ÇÖZÜLSE…”

Zeybekçi, emekli maaşlarına ilişkin ise, “Emekliye 25 bin TL verilerek sorun çözülse dünyada fakir ülke kalmazdı. Herkes bolca para verir ve problemler sona ererdi. Çözüm ürünü ve istihdamı artırmak. Ülkece topyekün bir karar vermeliyiz.” dedi.

“TÜRKİYE OLARAK DOĞRU YOLDAYIZ”

Zeybekçi’nin açıklamaları şu şekilde:

“Dünyadaki ekonomik trende bakacak olursanız doğru yoldayız. Parasal tedbirlere destek veriyoruz. Bütün olarak düşünürsek enflasyonla mücadele programı kapsamında talepleri yok etmek mümkün değil. Ancak parasal tedbirler vasıtasıyla talebin artarak gelmesi vardır. Gıda ve tarımda desteklerle başlamamız gerekiyor. ‘Emekliler’ demek yanlış olur. Asgari ücretliye, dar gelirliye, çiftçiye ve esnafa bakmak lazım. Parayı yükselterek refahı da yükseltemezsiniz.

"YAPMAMIZ GEREKEN REFAHI ARTIRMAK"

Alınması gereken tedbirler ile zoru geride bıraktık. Yapmamız gereken refahı yükseltmek. Bu da üretimi ve arzı yükseltmekle gerçekleşir. Emekliye 25 bin TL verilerek sorun çözülse dünyada fakir ülke kalmazdı. Herkes parayı bolca para verir ve problemler sona ererdi. Çözüm ürünü ve istihdamı artırmak. Ülkece topyekün bir karar vermeliyiz.

"EYT İLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİM NEGATİFTİ"

Emeklilik sistemimizi maalesef çok dar bir koridora soktuk. 16 milyonun üstünde emeklimiz bulunuyor. Bu sürdürülebilir bir durum değil. Bu bir siyasi mesele de değil. Bu bir memleket meselesidir. Siyaset yaparken gelecek kaygısıyla ve ülke kaygısıyla hareket edilmesi gerekiyor. EYT ile görüşlerim zamanında negatifti. EYT demek, geleceğin kaynaklarını bugünden tüketmek demektir. Bunun için bunlardan ve popülizmden uzak durmamız lazım."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.