Ali Koç kararını verdi

Ali Koç kararını verdi

Ali Koç’un, Fenerbahçe’nin kasasına 1 milyar dolar koyacağı dev projenin ayrıntıları belli oldu.

Ali Koç'un, “Fenerbahçe çağı başlıyor” sözlerinin ne anlama geldiği belli oldu. Fenerbahçe yönetimi bir süredir baçta FC Barcelona olmak üzere dünya çapında futbol şirketlerinin işletme sermayesi finansmanı konusunda uluslararası çalışan bir şirket olan Libero Football Finance AG ile görüşmelerini sürdürüyor.

Futbol şirketleri alanında yatırımcı olan Alman şirket, mevcut piyasa katılımcıları hizmetlerini sadece seçilen futbol finansmanı sektörlerinde sunuyor. Libero Football Finance AG, bir süredir Fenerbahçe’nin genel ekonomik ve mali durumunu da inceleme altına almıştı.

Fenerbahçe yönetiminin hedefi, şirketin geliştirdiği proje kapsamında kulübün hisselerinin bir kısmını satarak 100 milyon dolarlık bir yatırımcı portföyü oluşturmak. Asıl hedef ise SPAC anlaşması ile Fenerbahçe’ye 1 milyar dolarlık bir gelir sağlamak.

SPAC NEDİR?

SPAC, Birleşme Amaçlı Ortaklık, birleşme ve devralma işlemlerinde sermaye piyasalarından finansman sağlamak maksadıyla kurulup payları halka arz edilen bir yatırım aracıdır.

Bu kapsamda Fenerbahçe, Web3, blockchain, NFT'ler ve meta veri tabanıyla ilgili tüm dijital içeriği bir araya toplayarak bunların satışından 1 milyar doları kasasına koymak istiyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.