Alışverişten sonra fiş almayanlar yandı! Çok ağır cezası var

Alışverişten sonra fiş almayanlar yandı! Çok ağır cezası var

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek olan düzenlemeler kapsamında fiş kesmeyen işletmeye ve fiş almayan vatandaşlara çok ağır cezalar kesilecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, gelir artırmayı amaçlayan düzenlemeler kapsamında, fiş ve fatura gibi belgelerin düzenlenmesi için yeni bir düzenlemeye resmen imza attı.

Picture background

Faturada fiş almayanlar yeni düzenleme kapsamında ağır cezalarla karşı karşıya kalacak. Kayıt dışı ticaretin azaltılması için, TBMM Genel Kurulu’nda bu hafta görüşülmesi beklenen vergi paketindeki artırımlı ceza maddeleri nedeniyle hem işletmelerin hem de vatandaşlar ciddi cezalarla karşı karşıya kalacak.

Picture background

Vergi kayıp ve kaçağını caydırıcı yeni cezalarla önlemeyi hedefleyen Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi cezalarında 43 katı aşan tutarlarda artışlar yapacak.

Elde edilen bilgilere göre, yasanın TBMM’den geçmesi ve cezaların uygulanması halinde alışveriş sonrasında fiş vermeyen işletmelerin ilk ihlalde 10 bin TL, daha sonraki ihlallerinde ise 65 bin TL’ye kadar para cezası ödemek zorunda kalacak.

Picture background

Ayrıca, alışverişlerden sonra fişini almayan vatandaşlara, alışverişin tutarına bakılmaksızın 5 bin TL ceza kesilecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.