Alkole yine zam geldi! Vatandaş isyan edecek

Alkole yine zam geldi! Vatandaş isyan edecek

Alkole bir kez daha zam geldi. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı duyurdu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Temmuz ayı enflasyon verilerini açıkladıktan sonra, birçok üründe fiyat yükselmesine neden olan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) artışlarıyla ilgili zam haberleri gündemde yer almaya devam ediyor.

Bu vergi artışlarından ise en çok etkilenen ürünler arasında tütün ve alkollü içkiler oldu. Bu kez zam, ithal viski, tekila, cin ve şarap gibi içkilerde yapıldı. Konuya ilişkin haberi Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar sosyal medya hesabından duyurdu.

rawimage.jpg

Erol Dündar, Lafiella grubuna ait bu içeceklerin fiyatlarında artış olduğunu duyurdu. Bira ve sigara markaları da bu doğrultuda fiyatlarını artırdıklarını açıkladılar.

En son geçtiğimiz salı günü, bira markasına zam yapıldığı açıklanmıştı. Erol Dündar, bir bira grubuna yüzde 20 zam yapıldığını ve bu grubun en ucuz 50 cc’lik birasının fiyatının 70 TL'ye yükseldiğini duyurdu.

avusturya-nufusunun-yuzde-15inin-alkol-sorunu-var-oin0.png

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, bünyesinde Jim Beam viski ve Sierra tekila gibi ürünleri bulunduran Lafiella grubuna zam geldiğini ifade etti. Erol Dündar, şimdi ise ithal viski, tekila, cin ve şarap gibi içkilere de zam geldiğini aktardı.

Zamlanan yeni viski fiyat listesi ise şu şekilde;

gsl0dc5a0aa1ek5.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.