Alkollü mekanlara yeni düzenleme! 6 ay sonra yürürlüğe girecek

Alkollü mekanlara yeni düzenleme! 6 ay sonra yürürlüğe girecek

Tarım ve Orman Bakanlığı alkollü mekanlara ilişkin yeni düzenleme yaptı. Söz konusu düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın alkollü içki satışı yapan işletmelere yönelik yeni düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğe göre, alkollü içki servisi yapılan yerlerde kullanılan bardak, tabak ve tirbuşon gibi tüm malzemeler yalnızca alkollü içki servisi için kullanılabilecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan "Açık Alkollü İçki Satış Belgesine Sahip İşyerlerinde Kullanılan Servis Amaçlı Malzemeler Hakkında Tebliğ", dün gece Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, alkollü içki servisi yapılan işletmelerde kullanılan tüm servis malzemeleri, sadece alkollü içkiler için kullanılmak zorunda olacak.

alkolsuz-mekanlara-neden-gitmiyoruz-zeynep-karaca-yazilari.jpg

Tebliğe göre, bu malzemelerin üzerinde yalnızca izin verilen içkilerin orijinal ambalajlarında yer alan marka, amblem veya logolar kullanılabilecek. Alkollü içkilere dair başka herhangi bir ifade veya sembolün yer alması yasaklandı.

6 AY SONRA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Eğer bu kurallara aykırı malzeme kullanıldığı tespit edilirse, durum reklam ve teşvik kapsamında değerlendirilecek ve idari para cezası uygulanacak. Tebliğin hükümleri, yayımlandığı tarihten itibaren 6 ay sonra yürürlüğe girecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.