Almanya'daki sel felaketinde Türk vatandaşı hayatını kaybetti

Almanya'daki sel felaketinde Türk vatandaşı hayatını kaybetti

Almanya'nın güneyinde, Münih kenti yakınlarındaki Schrobenhausen beldesinde meydana gelen sel felaketi, 43 yaşındaki Türk vatandaşı Asuman Özen hayatını kaybetti.

Alınan bilgilere göre, şiddetli yağışların ardından Özen'in evinin bodrum katını su bastı. İtfaiye ekipleri suyu tahliye etmek ve kurtarma çalışmaları yapmak için müdahalede bulundu, ancak çalışmalar sonucunda Özen'in bodrum katında yaşamını yitirdiği tespit edildi.

Türkiye'nin Münih Başkonsolosu Süalp Erdoğan, Asuman Özen'in eşi Aşır Özen'e taziye ziyaretinde bulunarak başsağlığı dileklerini iletti.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Güney Bavyera Bölge Başkanı Mehmet Azal da bir açıklama yaparak, "DİTİB Schrobenhausen Derneğimizin Başkan Yardımcısının eşi, yoğun yağmur nedeniyle oluşan sele evinin bodrum katında yakalanarak boğulmuştur. Bu haber camiamızı derinden üzmüştür," dedi.

ÜÇ BARAJ YIKILDI

Güney Almanya'nın geniş bir kesimini etkisi altına alan aşırı yağışlar, üç barajın yıkılmasına sebep oldu. Birçok bölge su altında kalırken, yüzlerce kişi evlerinden tahliye edildi. Bölgeyi ziyaret eden Başbakan Olaf Scholz, selden etkilenen alanlara federal hükümet olarak yardım sözü verdi. Bavyera Eyaleti Başbakanı Markus Söder de durumun ciddi ve kritik olduğunu belirterek yardım çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Hafta sonu boyunca devam eden aşırı yağışların ardından bazı bölgelerde suların çekilmeye başladığı ve su baskınlarının neden olduğu hasarın onarılması için çalışmaların başlatıldığı bildirildi. Ayrıca, Pfaffenhofen an der Ilm'de sel nedeniyle gerçekleştirilen kurtarma operasyonunda, lastik botun alabora olması sonucu üç itfaiyeciden birinin yaşamını yitirdiği açıklandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.