Altın aldı başını gidiyor! Kapalıçarşı’da rekor üstüne rekor kırdı

Altın aldı başını gidiyor! Kapalıçarşı’da rekor üstüne rekor kırdı

Ortadoğu’da yaşanan gerilim nedeniyle altın zirvelere oynarken Kapalıçarşı’da rekor üstüne rekor kırdı.

Gram altın Kapalıçarşı'da rekor seviyeye ulaştı. Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlayarak 2 bin 932 liradan işlem görüyor. Dün ons altın fiyatındaki düşüşe paralel olarak değer kaybeden gram altın, günü yüzde 0,3 azalışla 2 bin 917 liradan kapatmıştı.

Bugün ise altının gram fiyatı yükseliş trendine devam ediyor ve saat 09.50 itibarıyla yüzde 0,5 artışla 2 bin 932 lira seviyesinde işlem görüyor. Aynı saatlerde çeyrek altın 5 bin 40 liradan, Cumhuriyet altını ise 20 bin 100 liradan satılıyor.

altin-wrno-cover.jpg

Uluslararası piyasalarda, dün satış baskısında olan ons altın şu anda yüzde 0,3 artışla 2 bin 663 dolardan işlem görüyor. Kapalıçarşı'da fiziki gram altının satış fiyatı ise 3 bin 105 TL ile rekor kırdı. İki piyasa arasındaki fiyat farkı uzun bir aradan sonra tekrar yüzde 5 civarına yükseldi.

Sektör temsilcileri, jeopolitik risklerin artmasıyla fiziki altına olan talebin ciddi şekilde arttığını ve geçen hafta kilogram altın başına 1.500 dolar olan farkın bu hafta kota nedeniyle 4 bin dolara kadar çıktığını belirtti.

altin-fiyatlari.webp

Analistler, yurt içinde reel efektif döviz kuru, yurt dışında ise ABD’de açıklanacak tarım dışı istihdam, işsizlik oranı ve ortalama saatlik kazançlar gibi verilerin yakından izleneceğini belirtti. Teknik olarak ise altının ons fiyatında 2 bin 630 dolar seviyesi destek, 2 bin 680 dolar ise direnç konumunda bulunuyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.