Altın fiyatları için herkes nefesini tuttu o açıklamayı bekliyor. Gözler 17.00'ye çevrildi

Altın fiyatları için herkes nefesini tuttu o açıklamayı bekliyor. Gözler 17.00'ye çevrildi

23 Ağustos 2024 – Yatırımcılar, altın fiyatlarının yönünü belirleyecek kritik açıklamayı bekliyor.

Küresel piyasalarda yoğun hareketlilik devam ederken, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın Jackson Hole Ekonomi Semineri'nde bugün saat 17.00'de yapacağı konuşma merakla bekleniyor. Powell’ın, faiz indirimi konusunda ipuçları vermesi bekleniyor.

Fed’in Temmuz toplantısına ait tutanaklar geçen günlerde yayımlandı. Tutanaklarda, çoğu üyenin, verilerin beklendiği gibi devam etmesi durumunda Eylül ayında gevşeme adımları atabileceği ifade edildi. Bu durum, piyasada Fed’in 25 baz puanlık bir faiz indirimine gidebileceği yönünde bir beklenti oluşturdu. Ayrıca, resesyon korkularının azalmasıyla birlikte, piyasaların genel görüşü de bu yönde şekilleniyor.

Fed’in uyguladığı sıkı para politikaları enflasyonla mücadelede etkili olmuş ve en son veriler enflasyonun yüzde 2,9 seviyesine gerilediğini gösteriyor. Ancak, politika faizinin uzun süre yüksek seviyelerde kalması ABD ekonomisi üzerinde baskı yaratabilir. Uzmanlar, bu durumun ekonomik riskleri artırabileceği uyarısında bulunuyor.

Powell’ın Jackson Hole’deki konuşması, piyasalarda belirsizlikleri giderebilir ve altın fiyatlarını etkileyebilir. Fed Başkanı'nın açıklamalarının ardından, yatırımcılar dikkatlerini bu konuşmaya çevirmiş durumda.

Son olarak, değerli metallerde Powell’ın konuşması öncesinde kar satışları gözlemlendi. Dolar endeksi (DXY) 101 seviyesinden tepki verirken, ons altın fiyatı bu sabah 2.491 dolar seviyelerinde işlem görüyor.

Yurt içi piyasalarda ise gram altının fiyatı Kapalıçarşı’da 2.731 TL, çeyrek altın 4.665 TL ve Cumhuriyet altını 18.984 TL seviyelerinden işlem görüyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.