Altın fiyatlarında beklenmedik hamle! Yatırımcısı şaştı kaldı

Altın fiyatlarında beklenmedik hamle! Yatırımcısı şaştı kaldı

Altın fiyatlarındaki dalgalanmalar devam ederken bayram dönüşü altın fiyatlarından beklenmedik hamle geldi. Yatırımcısı şaştı kaldı.

Geçtiğimiz hafta dalgalı bir grafik izleyen ve Kurban Bayramı öncesinde düşen altın fiyatlarında bayram dönüşü beklenmedik hamleyle karşı karşıya kalındı.

Ons altın fiyatları haftanın zirve noktalarına çıkarken, gram altın fiyatları da bugün yükseliş trendine girdi.

Bu sefer yatırımcısı üzüntüden değil mutluluktan şaşıp kaldı.

Bayram sonrası ilk işlem gününde altın fiyatlarında yaşanan artışla birlikte, yatırımcılar gram ve çeyrek altın fiyatlarının bugün ne kadar olduğunu merak ediyor.

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası Fed'in Eylül ayında faiz indirimi yapacağına dair spekülasyonların etkisiyle Perşembe günü yükselmeye devam ederek haftanın en yüksek seviyelerine yaklaştı. Avrupa'daki jeopolitik riskler ve siyasi belirsizlikler de altın fiyatlarının yükselmesine katkıda bulundu. Ons altın bu sabah 2.342 doların üzerine çıktı.

47735b7e30143318-icw4-dose-9kw4.jpg

ALTIN FİYATLARI NEDEN YÜKSELİYOR?

ABD'den gelen makroekonomik veriler, enflasyonist baskıların azaldığını ve ekonominin yavaşladığını gösteriyor. Bu durum, Fed’in bu yıl içinde iki kez faiz indirimi yapacağı yönündeki spekülasyonları artırdı. Buna ek olarak, Avrupa'daki jeopolitik gerilimler ve artan siyasi belirsizlikler de altın fiyatları üzerinde etkili oldu.

Geçen hafta Fed, daha şahin bir duruş benimseyerek 2024'te bir faiz indirimi lehinde tartışmalarını sürdürdü. Ayrıca, ABD Hazine tahvil getirilerindeki artış, ABD Doları (USD) talebini artırarak altın fiyatlarındaki yükselişi sınırlıyor.

85613-scaled.jpgGRAM VE ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Yurt içinde ise bayram sonrası piyasalar yeniden açıldı. Bu sabah 24 ayar gram altın fiyatı 2.602 liradan işlem görüyor. Çeyrek altın fiyatı 4.128 liraya yükselirken, Cumhuriyet altını ise 16.797 liradan alıcı buluyor.

altin-555.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.