Altın fiyatlarında tüm dengeler değişecek: Geri sayım başladı

Altın fiyatlarında tüm dengeler değişecek: Geri sayım başladı

Altın fiyatları, yatırımcıların odak noktası olmaya devam ediyor. ABD Merkez Bankası (Fed) tarafından açıklanacak faiz kararı, dünya piyasalarının merakla beklediği önemli bir gelişme olarak öne çıkıyor.

Fed'in 18 Eylül Çarşamba günü saat 21.00'de yapacağı açıklama öncesinde, yatırımcılar altın fiyatlarının nasıl etkileneceğini sorguluyor.

Goldman Sachs, faiz kararının altın fiyatları üzerindeki etkilerini değerlendirdiği yatırımcı notunda, kısa vadede altın fiyatlarında bir miktar düşüş öngördüğünü belirtti. Ancak, uzun vadede altın yatırım tavsiyelerini ve 2025'in başlarındaki 2.700 dolar hedefini koruduklarını vurguladı.

40-yillik-kuyumcu-kendisine-emanet-birakilan-16374553-6805-amp.webpGoldman Sachs, faiz oranlarındaki değişikliklerin altın fiyatlarındaki dalgalanmaları yönlendirmeye devam ettiğini ve fiziki altınla desteklenen borsa yatırım fonlarının, Fed'in politika faiz oranını düşürmesiyle sürekli olarak yükseldiğini belirtti.

kapak-110808.jpgSpot altın, haftanın ikinci işlem gününde ons başına 2.578 dolardan işlem görürken, gram altın 2.822 TL seviyesine kadar yükseldi. Bu yıl altın, yaklaşık yüzde 20 değer kazandı. Altın fiyatlarındaki bu artışta, merkez bankalarının ve Çinli tüketicilerin artan satın alımları ile Orta Doğu ve Ukrayna'daki çatışmalar etkili oldu.

Fed'in faiz kararına ilişkin beklentiler ise bölünmüş durumda. Başkanlık seçimlerine iki aydan az bir süre kala, bazı Demokrat senatörler, Fed'i ekonomiyi olası zararlardan korumak için faiz oranlarını agresif bir şekilde düşürmeye çağırdı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.