Altın tüm zamanların rekorunu kırdı. Yatırımcılar dikkat!

Altın tüm zamanların rekorunu kırdı. Yatırımcılar dikkat!

Güvenli liman altın, aldı başını gitti. Yatırımcılar için sevindiren gelişme geldi.

Gram altın fiyatları, ons altının rekor kırmasıyla birlikte tarihi zirvesini bir kez daha yeniledi. Cumhuriyet altını ise 20 bin lirayı aşarak dikkat çekti. Yatırımcılar, Kapalıçarşı'daki güncel altın fiyatlarını merak ederken, yeni haftanın ilk gününde altın fiyatlarında hareketlilik yaşanıyor.

altin-gram10.jpg

Altının bu yükselişi, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) geçtiğimiz hafta yaptığı 50 baz puanlık faiz indiriminin ardından geldi. Yatırımcılar, bu faiz indiriminin devam edip etmeyeceğine dair ipuçlarını ABD ekonomisine dair gelecek verilerden bekliyor. Altının ons fiyatı uluslararası piyasalarda yaklaşık yüzde 0,3 artışla 2.631,17 dolara ulaşarak yeni bir rekor kırdı.

altin12345678.jpg

Haftanın ilerleyen günlerinde açıklanacak ABD kişisel tüketim harcamaları, işsizlik başvuruları ve çekirdek PCE verileri, altın fiyatlarına yön verebilecek önemli gelişmeler olarak değerlendiriliyor. Ayrıca, Fed yetkilisi Christopher Waller, Kasım ve Aralık aylarında yapılacak Fed toplantılarında çeyrek puanlık faiz indirimlerini destekleyeceğini açıkladı.

altino.jpg

FAİZ KARARI VE JEOPOLİTİK RİSKLER ALTIN FİYATLARINI ETKİLİYOR

Jeopolitik riskler de altın fiyatlarını etkiliyor. Özellikle İsrail ve Hizbullah arasındaki çatışmanın geniş çaplı bir bölgesel savaşa dönüşebileceği endişesi, altına olan talebi artırıyor. Analistler, küresel ekonomik belirsizlikler, düşen faiz oranları ve yaklaşan ABD seçimlerinin altın için uygun bir zemin oluşturduğunu belirtiyor.

20 BİN LİRAYI AŞTI

Yurt içinde gram altın fiyatları, yeni haftanın ilk gününde 2.886 lirayı aşarak rekor tazeledi. Çeyrek altın ise 4.924 TL civarında işlem görüyor. Cumhuriyet altını, 20 bin TL sınırını geçerek sabah saatlerinde 20.049 TL'den alıcı buldu. 22 ayar bileziğin gram fiyatı ise 2.871 TL'den satışa sunuluyor.

altinnn-001.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.