Altında dengeler bir anda değişti! Kimse bunu beklemiyordu

Altında dengeler bir anda değişti! Kimse  bunu beklemiyordu

Altın fiyatları, son zamanlarda dalgalı bir seyir izlemeye devam ediyor.

Ons altın fiyatı özellikle yurt içinde gram altın fiyatlarını etkiliyor. Piyasaların tatil dönemine girmesi ve ABD'deki faiz beklentileri ile seçimlerin etkisiyle önümüzdeki dönemde ons altında farklı fiyatlamalar bekleniyor.

Dün, ABD Hazine bonosu getirilerindeki hafif düşüş, altın fiyatlarının tersine dönmesine yol açtı. Ayrıca ABD Perakende Satışları verileri de piyasalarda olumlu bir etki yarattı.

Ancak ikinci çeyrek ekonomik aktivitenin zayıf seyrettiğini gösteren veriler, Fed'in Eylül ayında faiz indirimi yapma olasılığını artırdı. Bu durum hem hazine bonusunu hem de doları etkiledi ve altın fiyatlarında dalgalanmalara neden oldu.

Bugün, ABD'de federal tatil olması nedeniyle ticaret ortamı zayıf kaldı ve altın fiyatları yeni bir yükseliş denemesinden mahrum kaldı. Ons altın fiyatı bu sabah 2.327 dolar seviyelerinde bulunuyor.

Yurt içinde ise Kurban Bayramı dolayısıyla piyasalar kapalı olduğundan, 24 ayar gram altın 2.595 lira seviyelerinden işlem görüyor. Çeyrek altın ise 4.117 TL, Cumhuriyet altını ise 16.727 TL olarak değerleniyor.

Analizcilere göre, altın fiyatları için önümüzdeki dönemde yatay bir seyir ve Fed'in baskısının devam etmesi muhtemel görünüyor. Sonbahar aylarında ise faiz beklentileri ve ABD seçimleri gibi faktörlerin etkisiyle ons altında farklı fiyat hareketleri gözlenebilir. Bu nedenle yatırımcılar, piyasaların gelişmelerini yakından takip etmekte fayda var.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.