Amazon binlerce kişiyi işten çıkaracak

Amazon binlerce kişiyi işten çıkaracak

Dünyaca ünlü e-ticaret devi Amazon'un .4 bin yöneticiyi işten çıkarabileceği öne sürüldü.

ABD merkezli e-ticaret devi Amazon, binlerce çalışanını işten çıkarmaya hazırlanıyor. Şirket geçtiğimiz ay, daha yalın bir yönetim yapısına geçiş planını açıklamıştı.

Amazon CEO’su Andy Jassy, 2025’in ilk çeyreğinin sonuna kadar çalışanlar ile yöneticiler arasındaki oranı en az yüzde 15 artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Jassy, yönetici sayısındaki azalmanın gereksiz organizasyonel katmanları ortadan kaldırarak şirketin bürokratik engeller olmadan daha hızlı hareket etmesine imkan tanıyacağını vurguladı.

Morgan Stanley'nin bir raporuna göre bu adım yaklaşık 13.834 yönetici pozisyonunun kaldırılmasına yol açabilir. Bu hamlenin Amazon'a yıllık 2,1 milyar ila 3,6 milyar dolar arasında maliyet tasarrufu sağlaması bekleniyor. Morgan Stanley, Amazon'un iş gücünün yüzde 7'sinin yönetici pozisyonlarında olduğunu varsayarak bu tahminleri yaptı.

2024’ün ikinci çeyreği itibarıyla Amazon’un dünya genelinde yaklaşık 105.770 yöneticisi bulunuyor ve bu sayının 2025’in ilk çeyreğinde 91.936’ya düşmesi bekleniyor.

Amazon Türkiye çatısı altına çalışan binlerce personelinde bu karardan etkilenmesi bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.