Android kullanıcıları dikkat: Yeni özellikler duyuruldu!

Android kullanıcıları dikkat: Yeni özellikler duyuruldu!

Milyonlarca Android kullanıcısı, heyecanla Android 14 sürümünü bekliyor. Merak konusu olan yeni güncellemenin getireceği özellikler belli oldu. İşte ayrıntılar...

Shiftdelete''de yer alan bilgilere göre; Telefon kullanıcılarını adeta ikiye bölen Android, bünyesinde geliştirdiği yeni özellikleri milyarlarca kullanıcısına sunmaya devam ediyor.

10 Mayıs’ta yapılacak olan Google I/O etkinliğinde tanıtılacak olan Android 14 için yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Google, geçtiğimiz günlerde ilk beta programını başlatmıştı. Gelen bilgiler ışığında yeni sürümdeki yenilikler ortaya çıkmaya devam ediyor.

CANLI DUVAR KAĞITLARI GELİYOR

Aslında Android cihazlar, 10 yıla yakın bir süredir canlı duvar kağıtlarını destekliyor. Ancak sürümler, hem ana ekran hem de kilit ekranı için tek bir canlı duvar kağıdı kullanımına izin veriyordu. Son sürümle birlikte artık kullanıcılar kilit ekranı için ayrı bir canlı duvar kağıdı ayarlayabilecek. Özellik henüz beta versiyonunda mevcut değil.

Öte yandan yeni Android sürümünün betası ilk olarak Pixel 4a’dan başlayarak Pixel 7 Pro’ya kadar olan modellere sunuldu. Beta versiyonu ve önemli kaynaklarca elde edilen bilgilere bakıldığında Android 14 hakkında fikir sahibi olunmaya başlandı.

BAŞKA HANGİ ÖZELLİKLER OLACAK?

Android 14, canlı duvar kağıtlarının yanısıra bir dizi yeni özellik de sunacak. Beta sürümüyle birlikte en dikkat çeken değişiklerden birisi de gezinti çubuğunda meydana geldi. Yayınlanan beta sürümü ile artık uygulama içinde şeffaf gezinti çubuğu kullanılabiliyor.

Güvenlik alanında da bazı yenilikler kullanıcıları bekliyor. Güncellemeyle birlikte hackerların sohbetler, banka bilgileri ve görseller gibi kısacası istenmeyen ekran görüntüleri almasını engellemesine imkan sağlayacak bir algılama çerçevesi oluşturuldu.

Bir diğer öne çıkan özellik ise erişim güncellemesi oldu. Bir uygulamanın erişebileceği fotoğrafları sınırlandırmalarına ve dilerlerse tamamen engellemelerine imkan verilecek. Bu noktada ”Tüm fotoğraflara erişime izin ver”, ”Seçilen fotoğraflara erişime izin ver” ve ”İzin verme” şeklinde üç farklı seçenek bulunacak.

Uydu teknolojisinin günümüzde gelişmesiyle birlikte üreticiler, akıllı telefonlar için ‘uydu bağlantı’ sunmaya başladı. Uydu bağlantısı ile birlikte akıllı telefonlarla hücresel bağlantının çekmediği yerlerde dahi iletişim kurmak mümkün hale gelecek. Google ve Samsung tarafından oluşturulan Health Connect da yeni sürümle birlikte entegre bir hal alacak. Kullanıcının sağlık analizini yapan platform, doğrudan uygulama menüsünde yer almıyor. 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.