Antalya 41 dereceyi gördü

Antalya 41 dereceyi gördü

Antalya'da sıcaklardan bunalan yerli ve yabancı turistler, dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'ne akın etti. Kent merkezinde termometreler 41 dereceyi gösterirken, nem oranı yüzde 36 seviyelerinde seyretti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Akdeniz bölgesinde hava sıcaklıklarının 30 derecenin üzerine çıkacağı uyarısının ardından, turizm cenneti Antalya'da sıcak hava etkisini göstermeye başladı. Hava sıcaklığının 38 dereceye kadar yükseldiği kentte, deniz suyu sıcaklığı 24 derece olarak ölçüldü. Sıcaktan bunalan yerli ve yabancı turistler ise soluğu Konyaaltı Sahili'nde aldı. Sahile gelenlerin bazıları denizde yüzüp, dalış ve kürek sörfü yaparken, bazıları da güneşlenmeyi veya gölgede denizi izlemeyi tercih etti. Çocuklarıyla sahile gelen aileler ise denizin içinde oynayarak serinledi.

ANTALYA HARİKA

Fransa'dan arkadaşlarıyla birlikte Antalya'ya gelen ve Konyaaltı Sahili'nde denizin keyfini çıkaran Anne-Emmanuel's (23), "Antalya çok sıcak, bu havayı seviyoruz. Arkadaşlarımla Fransa'dan geldik ve havanın her gün bu kadar güzel olmasına şaşırıyorlar. Antalya harika, muhteşem ve sıcak. Antalya'yı çok sevdik" dedi. Anne-Emmanuel's, sözlerini Türkçe olarak "Antalya çok güzel" diye tamamladı.

PİKNİK YAPMAYI TERCİH ETTİK

Sıcaktan bunalan ve ailesiyle Konyaaltı Sahili'nin yeşillik alanında piknik yapan Fadime Bildik, "Sıcaktan bunaldık. Yayla memleketlerinden geldiğimiz için buralar bize çok sıcak geliyor. Bu yüzden ailemizle gölgede kahvaltımızı yapıyoruz" dedi. Yurt dışından ailesinin yanına tatile gelen Selma Coşkun ise "Tatile geldim. Memleketimiz çok güzel, buralar adeta cennet. Ülkemi seviyorum. Bugün denize girmek yerine piknik yapmayı tercih ettik" diye konuştu.

HER YIL AYNI MANZARA

Neredeyse her yıl görülen kayalıklardan denize atlama manzaraları bu yıl da değişmedi. Konyaaltı Sahili'ne varyant tarafından giriş yapanlar, falezlerin altındaki 6 metrelik kayalıklara çıkarak tehlikeye aldırış etmeden denize atladılar.

Şehir merkezindeki termometrelerde hava sıcaklığı güneş altında 41 dereceyi gösterirken, araçlarda ise 38 dereceye kadar çıktı. Bu sıcaklıkların hafta boyunca devam edeceği belirtildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.