Antalya'da mezarlık yangını

Antalya'da mezarlık yangını

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Hatipler Mahallesi Mezarlığı yakınlarında başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayılarak 2 dönüm kızılçam ormanını tehdit etti.

Yangın, Hatipler Mahallesi Mezarlığı ve çevresindeki ormanlık alanda çıktı. Alevler, hızla büyüyerek itfaiye, jandarma ve orman ekiplerini harekete geçirdi. Ancak mahalle sakinleri, durumu beklemeksizin traktörlerine takılı ilaç makinesi, su tankeri ve tarım makineleriyle yangına müdahale etti. Bu hızlı tepki, yangının daha fazla zarar vermesini önledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Manavgat Birimi, Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü, Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Side Jandarma Karakolu, Manavgat Belediyesi Park ve Bahçeler ve Fen İşleri ekiplerinin koordineli çalışmasıyla yangın kontrol altına alındı. Ormanlık alanda soğutma çalışmaları devam ederken, Orman İşletmesi'ne ait arazözlerin tedbir amaçlı nöbette kalacağı belirtildi.

Yangının, mezarlık önündeki yoldan başlamış olabileceği ve bir izmaritin atılmasıyla çıkmış olabileceği bildirildi. Yangın söndürme çalışmalarına katılan vatandaşlar, yangının yayılmasında rüzgarın yanı sıra sulama kanalına atılan çöp ve çalılıkların etkili olduğunu dile getirdi. Defalarca uyarılmasına rağmen sulama kanalının temizlenmediğini ifade ettiler.

Yangın söndürme çalışmalarını yerinde takip eden Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, mahalle sakinlerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederek, vatandaşların ateş yakma konusunda daha dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı. Başkan Kara, "Yangınlarla ilgili çok hassas bir dönemdeyiz. Lütfen ateşe dikkat edelim, çevremizi temiz tutalım ve çöplerimizi doğru yerlere atalım" çağrısında bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.